Verkiezingen in Walachtizie


fotoDe verkiezingen Walachtizie werpen al weken haar schaduw vooruit.
Zijn het de progressieve ex-communistische volgelingen van de PDW van Alach Rach die over twee weken feest vieren? 

Dit wordt door de meeste volgers wel verwacht. In Walachtizie is de bevolking eerder laconiek. Dat heeft een reden. De democratie is nog jong en de eerste democratische regering onder de middenkandidaat Joch Mlas heeft het land aardig in de vaart der volkeren gebracht. Vooral de middenklasse waardeert dat. Niemand weet echter hoe groot deze middenklasse is. Omdat een aantal voorzieningen in deze ex Auzargische staat nog gratis is, zoals medische zorg en openbaar vervoer, zijn ook degenen die in een klein huurhuis wonen tevreden. Er zijn veel kleine huurhuizen. Degenen in de grote huurhuizen morren.

fotoDe bijeenkomst
Tijdens de laatste publieke bijeenkomst op zaterdag van de oude staatsomroep WOI waren de drie kandidaten tamelijk opgewonden. Er was een publieksjury die uit dezelfde personen bestond als welke vorige maand hebben gestemd op de eerste Walachtizische kandidaat voor het Europese songfestival, Chaliez Mliemp. Twee kandidaten liepen na de stemming weg, de socialist Rach en de vrijdemocraat van de DWB Orliech Haup. De winnende kandidaat van het midden Isloub Bans, wiens LWL zich centrumlinks noemt, bleef zitten. Het publiek juichte hem toe.

Het systeem
Het probleem is dat pas na de stemming over twee weken bekend wordt gemaakt hoe het systeem gaat zijn dat moet leiden tot een nieuwe regering dan wel nieuwe verkiezingen. De winnaar van de vorige verkiezingen, Mlas had immers bepaald dat de regerende partij van hem, de meerderheid, zou mogen bepalen hoe het systeem na de volgende verkiezingen zou gaan zijn. Democratie in optima forma noemde hij het en zijn grote aanhang vond het prima, in hem hadden ze immers vertrouwen en hij zou dan ook het systeem mogen bepalen. Dreigingen vanuit de EU over gevolgen voor de mogelijk semi-bevoorrechtingsfase maken tot op heden geen indruk.

De rel
Er was nog een rel met de zus van Bans, die bekend staat als hoer. Zowel Rach als Mlas zouden in de pre-democratische periode met haar gesignaleerd zijn. Bans heeft moeite uit deze delicate situatie winst te halen. Het is immers zijn zus. Familiebanden zijn sterk in deze Trans Clansische regio. Moeilijk te achterhalen is welk een invloed dit heeft op de kiezer.

De laatste peiling
Er zijn 4 kranten en de grootse is de Zentralpost. Die voorspelde PDW, 28 %, DWB, 34 % en de LWL 35 %.

De komende weken houden wij u op de hoogte!

Uw correspondent uit Walachtizie
René Scheffer

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-03. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verkiezingen in Walachtizie

  1. Klaverblad zegt:

    Prachtig. Kan zo in de collectie voor geofictie. Zie http://www.geofictie.nl
    Blijf graag op de hoogte!

  2. Rene Scheffer zegt:

    Geofictie! Ik zal me er eens in verdiepen dan…Thanks.
    En het was alleen maar bedoeld als een vriendelijke persiflage op onze buitenlandse Blogcorrespondenten uit Parijs, Helsinki en Brussel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s