Aprilbenen – Voor de echte liefhebber.


fotoWarm nog van de joggingbroek en de CV. De pluizen en het roodwit eelt zijn goed te zien. Haartjes die niet goed zijn weggeschoren tonen of ze blond, dan wel zwart of wat anders zijn. Het kleurverschil accentueert de puntknie. Vetlellen aan de bovenbenen laten door de lage zon een diepe schaduw achter en maken de lichte trilling visueel. Puistjes zijn door de zon nog niet verdroogd. De voeten zijn behoorlijk blank. De rode nagellak, maakt dit nog eens extra zichtbaar. Ze zijn de laatste maanden niet aan zonlicht blootgesteld. Soms is het bruin smeersel dat zich in april snel verraadt, hoe aandoenlijk. 

Klapkuiten focussen de blik rondom de wielen. In de ochtend is er kippenvel. Degenen die geen weerbericht zien en geen krant, zij die a la Schopenhauer niet vooruitkijken en in de ochtend denken “het is mooi weer, ik doe een korte rok of broek aan”. Op de fiets, bij de bushalte en vooral om 14.00 uur, de kinderen zijn naar school gebracht en anderhalf uur de tijd voor een tocht met de fiets, het mandje voorop. De zogenaamde burgertrutten, de types al la Fleur Jurgens, nog niet geraffineerd, maar naïef. Spullen halen bij de HEMA, voor het feestje van de kinderen, overmorgen. Voor de werkende employee een goede reden om even de straat over te steken, naar het archief of de technische dienst.
De maand augustus, wanneer de gemiddelde vrouw drie weken op een camping in Frankrijk heeft liggen bakken, dat is geen maatstaf. In augustus hebben bijna alle vrouwen mooie benen. Zon nivelleert. Op straat zijn er alleen de cijfers 6,5 tot 8,5 te zien. April toont juist verschillen, het varieert van 2 tot 9. Voor de echte kenner is dit de goede tijd, er kan vergeleken worden. Zodra blank benenvlees zich op straat toont zijn de terrassen vol. Twee maanden later met zelfde zon en temperatuur niet meer. Zon en warmte wennen.

Puistjes en rode plekjes op de schouder, een rode puntneus, rood wit in de halsstreek. Ze willen zo graag. Het is een mooie tijd, na dit weekend is de lol er alweer voor een stuk vanaf na vele uren zonlicht. De benenwereld wordt weer bruin. Jammer.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-04. Bookmark de permalink .

6 reacties op Aprilbenen – Voor de echte liefhebber.

 1. Rene Scheffer zegt:

  Ik besef dat ik op het zelfde terrein zit als Martin Bril in een recente column in de VK. Maar het concept van de gedachte zat al veel langer in mijn hoofd.

 2. Eline zegt:

  Het zit em niet in het onderwerp maar de uitwerking. En die is van jou. Glimlach.

 3. Alexandra zegt:

  Interessante visie…wordt licht onpasselijk, puistjes, vetlellen, roodwit eelt… 😉 Maar goed, dat kan ik wel winnen! hahaha ;-)))Reactie is geredigeerd

 4. lidy :) zegt:

  Rene,ik kijk uit naar augustus 🙂

 5. Rene Scheffer zegt:

  Nou zeg…..verwacht ik boze feministen en ondersteuning van vele mannen en krijg ik dit.
  Maar toch leuk !

 6. Maria-Dolores zegt:

  hihi, ik doe niet mee aan de competitie… draag niet eens in augustus sandalen of een rok. heb ondertussen héél Italie zo ver dat ik niet meer uit hoef te leggen waarom ik ook in de zomer gesloten schoenen met katoenen sokken draag, en dus min of meer vanzelfsprekend ook een lange broek :-)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s