Een Tweedaagse Ondernemingsraadcursus – de Gewürztraminèr was goed


fotoElk jaar mag de Ondernemingsraad (OR) twee dagen op cursus. Een goede zaak. Alle kennis wordt opgefrist en de competenties worden aangescherpt en iedereen kan er weer maanden tegenaan. Interessante discussies over Politiek Primaat versus reguliere bedrijfsvoering. Lange dagen en korte pauzes. Daarnaast moet het toch ook leuk zijn. Het hele jaar ben je immers in het belang van honderden medewerkers bezig de zaken voor hen in de onderneming zo goed mogelijk te regelen. Twee dagen in hotel Mercure aan het strand Nulde, gemeente Putten. Wat blijft hangen? Wel wat natuurlijk. Maar ik zit nu eenmaal zo in elkaar dat de leerstof na verloop van maanden wegzakt. De omgeving, het eten, de wijn en de inrichting van de kamers, die blijven hangen. Anderen vinden dat vreemd maar zo zit ik in elkaar. Een kleine inkijk. . . .

Het hotel
Was veel beter dan de website deed vermoeden. De ligging ook. Op 200 meter van een bowlingbaan en een benzinestation. Eenmaal van het parkeerterrein af en in het hotel is het een geheel andere wereld. Veel rustige hoekjes, bars, loungestoelen en een groot terras met een prachtig uitzicht op het Nuldernauw en dat met 28 graden half april. Ruime kamers met drie of vier bedden die heel luxe door 1 OR lid beslapen kunnen worden. We probeerden al deals te voorbereiden, samen met elkaar op de kamer en dan onderhands de kamers verhuren. Vriendelijk personeel ook. Bovendien was het mijn eerste keer als wijnproever annex wijnkeuzeheer na het vertrek van de vorige voorzitter.

De Gewürztraminer
Een van de dames wilde zoete wijn. Ik had direct bij aankomst al de wijnkaart bekeken. Tot mijn verrassing was die beperkt maar zeer betaalbaar. De Gewürztraminer deed maar 21 euro, waar dat nmormaiter 22 tot 32 euro is.. Verder waren er witte en rode Bourgogne en tweemaal Bordeaux waaronder Pauillac Cru Bourgeois voor 27 euro. Het voorgerecht was een salade met van die kleine kwarteleitjes. De Gewurztraminer zou daar goed bij passen. Bovendien is de kruidigheid tegen het zoetige aan, zodat de dame ook tevreden zou zijn. We hadden tafels van tweemaal zes. De tweede gang zouden we dan zien. Drie mannen bestelden bier. De tweede gang was Ossobuco dan wel roodbaars in een vrij sterke tomaatachtige saus op een bedje van prei. Ik had besloten dat de Gewürztraminer ook een goede begeleider zou zijn van de deze vis. Immers stevig en kruidig en wat heet eten dat vraagt om een wijn als deze. De Gewürztraminer was van het huis van Dopff. Een stevige middenklasser met constante kwaliteit had ik van de vorige OR voorzitter geleerd. Het toetje was Frambozenbavarois met bosvruchten. Ook bij deze gang paste de Gewürztraminer voortreffelijk. Beter dan deze kon een wijnkeuze niet zijn. Aan de andere tafel was men eigenwijs. De Gewürztraminer was half vol teruggestuurd en ingeruild voor een lichtere en drogere Pinot Blanc, want die zou beter bij vis passen vond men. Nou niet bij deze dus, puh!.

Nu had ik toch al goede herinneringen aan Gewürztraminer.
In 2001 was ik met echtgenote in Trentino. Op zondagmorgen 12.00 uur liepen we van het strandbad in Levico naar een restaurant en net toen wij passeerden stonden 40 mannen in zwarte leren pakken plots op en gingen nota bene het prachtige lied LA MONTANARA zingen. Daarna belandden we op een terras en dronk ik teveel Gewürztraminer en werd ik te vrijpostig tegen een tafel met 8 Italiaanse tantetjes met blauwgeverfd haar. 

Trentino een prachtig gebied en een afzonderlijk blog waard.

Varia
Ik moest natuurlijk via een betaalkaartje met code op de PC om te kijken hoe mijn laatste blogs hier liepen. Dat ging tamelijk goed met 24-13. Ik voelde me een soort zakenman net als dat Blog van Alexandra in Londen vanuit Holiday Inn, maar gunde me te weinig tijd er wat van te maken. Ik googelde naar mijn Blog en ondertussen zag ik wat andere zakenmannen in het hotel hadden gegoogled. Vooral escortdames, ik riep de anderen erbij en ik was geschokt. Later kwamen we op Loungestoelen terecht waar je niet normaal kon zitten. Je moest half liggen en dan met de buik omhoog. Ik liet de dames de Sambuca op mijn buik neerzetten. Erg, heel erg.

Wat blijft hangen van deze tweedaagse is vooral de Gewürztraminer, dat zult u begrijpen.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-04. Bookmark de permalink .

5 reacties op Een Tweedaagse Ondernemingsraadcursus – de Gewürztraminèr was goed

 1. Oliphant zegt:

  Gewürztraminèr…

 2. Rene Scheffer zegt:

  Oliphant: Gisteravond was het al laat.
  Vanmorgen wat tekens erbij gezet. De u met puntjes wel, maar die e met streepje, daar heb ik nog geen officiele bevestiging van kunen vinden.

 3. Anna zegt:

  ah ja ook wel herinneringen aan Gewürztraminer zonder streepje
  vroeger connotatie dure wijn
  nu te zoet
  zal wel minder soft zijn?

 4. Annelies zegt:

  Veel geleerd over je natje en droogje maar die cursus – was dat wat of niet 😉 ?

 5. Ramirezi zegt:

  Grappig, bij mijn vorige baas kreeg je als antwoord als je vroeg hoe een cursus was; oh lekker hoor, broodje kroket en een soepie…Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s