In het geval Willem Alexander een zoon zou hebben


We zaten buiten gisteravond en Rozanne had naast een staartje twee speldjes in. Ze leek wat klassiek, zoals vroeger de jonge Beatrix. Opeens schoot door mijn hoofd dat mijn Rozanne van ongeveer de zelfde leeftijd is als de kinderen van WA. Stel je voor dat hij een zoontje zou hebben of snel nog zou krijgen. Dan is er in ieder geval de kans dat onze Rozanne….. Wat zouden ze over ons schrijven. Mijn vrouw schudde, zoals zo vaak, het hoofd. `De ouders van de nieuwe verloofde Rozanne, een keurig ouder echtpaar in een nette buurt etc.` Ik zag het voor me.

fotoZeist, 12 juni 2027 

Pas de tweede vriendin van Julius, de zoon van onze Kroonprins en nu al de verloving. De jonge Rozanne wordt ook wel Blozanne genoemd. De toch al bolle wangen van deze 24 jarige Rechtenstudente uit Utrecht kleuren de laatste weken na alle aandacht extra rood. In Zeist, waar haar ouders wonen legde onze verslaggever zijn oor te luister. In de geschiedenis van het Koningshuis is het nog nooit voorgekomen dat een verloving niet tot een huwelijk heeft geleid en de kans op een Koningin Rozanne is daarmee levensgroot, nu de drie oudere dochters zoals bekend om uiteenlopende redenen afstand van de troon hebben gedaan.

Het echtpaar Scheffer woont al 27 jaar in een keurige middenklasse buurt in Zeist west. Wel het dure deel, dat is met een prachtig uitzicht over de weilanden richting Bunnik. Passanten zagen een week geleden Prinses Maxima in gezelschap van haar schoonmoeder in de tuin zitten. De bewuste foto werd genomen door een in Zeist bekende vogelaar, altijd uitgerust met de nieuwste apparatuur. Daarna begon het mediacircus

fotoWe spraken met een overbuurman, Theo L..
`Rozanne is al een paar jaar het huis uit, maar we zien haar trouw elke zondag en woensdag met haar Fiat 700 aankomen. Vuile was, inderdaad. Het was altijd al een vrolijk kind. Als peuter speels en grappig en als kleuter ook. Ze maakte een gelukkige indruk. Ze had een paar vriendinnen, maar je zag haar niet veel op straat hangen. Haar ouders hielden van rust. Ze gunden het kind echter alles, toch is ze niet verwend. Zelf in haar pubertijd was het een harmonieus gezin. Daarna zag je ze een aantal jaren minder. De wellicht te liefdevolle opvoeding werd een te grote druk en ze ontdekte de wereld. Van haar 18 e tot haar 21 ste heeft ze in Duitsland betaald voetbal gespeeld bij FFC Frankfurt. Mijn zoon, waar ze op haar 18 e een half jaar verkering mee had ging wel eens kijken`

Ze verdiende daar zoals bekend behoorlijk. Na een enkelblessure is ze rechten gaan studeren en nu speelt ze voor haar plezier in Saestum 2. Benieuwd of Julius dat nu zo leuk zal blijven vinden.

Een ex collega op het gemeentehuis, Willem N. kende pa Scheffer nog.
`Op 61 jarige leeftijd ging hij met de VUT. Een vreemd afscheid. Niemand wil toespraken. Hij juist wel en hij hield er zelf twee, nooit eerder vertoond. Hij blijkt daar 40 jaar gewerkt te hebben. Het was een aparte, tamelijk begaafde man met soms wat afwijkende humor. Hij deed alleen dat waar hij  zelf zin in had; uiteindelijk was dat overigens wel het goede doorgaans. Als één van de weinigen in staat zijn eigen omstandigheden te scheppen. Hij gold als een verstandige bestuursadviseur. Het is zonde dat hij zelf nooit burgemeester of wethouder is geworden . Hij zal weinig moeite hebben zich te bewegen in de Koninklijke familie. Hij heeft humor en is diplomatiek. Hij zal wel moeten leren dat niet hij op de voorgrond moet treden. Dat laatste zal zijn valkuil zijn.`

Een inmiddels 75 jarige ex buurvrouw doet ongevraagd een boekje open over het ouderpaar. Haar briefje lag al twee dagen bij de redactie. Ze kent de vader van de bruid nog uit zijn jonge jaren. Toen ze naast haar op een flat woonden. 
`Hij is altijd een kind geweest, toen en ook nu. Hij hing de hele dag voor de tv, had als eerste Canal plus en deed nooit wat in huis en dat 20 jaar lang. Zijn tweede vrouw probeert hem meer te activeren. Soms lukt dat maar uiteindelijk doet hij toch wat hij wil. Op een verjaardag komt hij om 22.15 uur en drinkt hij wat, waarna hij alle schalen leeg eet. Eigenlijk is hij nog weinig veranderd, ik heb weinig fiducie in een goede afloop`

Een vriendin van de moeder van de aanstaande prinses weigert iets te zeggen. `Ze zou me dat zeer kwalijk nemen. Ze treedt niet graag op de voorgrond. Wat dat betreft is ze anders dan haar man. Maar ze is niet minder betrokken bij andere mensen, integendeel zelfs. Je moet haar kennen. Paperazi hebben bij haar weinig kans.`

Een 82 jarige ex wethouder van Vianen, thans elders in het midden van het land wonend, komt met zogenaamde computeruitdraaien uit de periode 2007 t/m 2012. In die tijd schreef de vader van Rozanne vermakelijke maar ook wat vreemde artikelen in een zogenaamd Volkskrantweblog.Hij heeft er enkele van bewaard, omdat zijn eigen reacties eronder staan. `De vader van Rozanne is in die tijd op basis van die productie nog gevraagd als vaste columnist voor de weekendbijlage van die krant en heeft dat twee jaar volgehouden. Hij was niet onomstreden. Te weinig serieus voor het verzuurde lezerspubliek. Na twee jaar hield hij het voor gezien zo meldde hij dat in een uitzending van Van de Brink en Witteman. 

Neen, maar goed dat die episode in zijn leven 10 jaar geleden is afgesloten. Nu zou het volstrekt ongepast zijn, een scherp columnist als vader van de Prinses. In zijn vrije tijd opereert hij nu achter de schermen als coach voor bestuurders in de politieke wereld. 

fotoPrinses Beatrix was in aanvang geschrokken. De ouders van Rozanne hebben geen academische opleiding en neigen wat naar volksheid. Inmiddels weet ze dat dit wat pa betreft gespeeld is en ma heeft in Zierikzee in 1978 keurig haar VWO diploma gehaald. Onze bronnen In Zeist geven een duidelijk beeld. Het ouderpaar is in ieder geval acceptabel. Op een enkele snelheidsovertreding na en een naheffing met boete vanwege een te veel opgetuigde giftenaftrek in 2011, keurige burgers.

Volgende week praten we met enkele ex klasgenoten van Rozanne van Scholengemeenschap De Breul.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-05. Bookmark de permalink .

10 reacties op In het geval Willem Alexander een zoon zou hebben

 1. ScrambleX zegt:

  Mooi stuk Rene…
  Wie weet…. 🙂

 2. Mo zegt:

  ’t is dat ik de humor snap, maar anders zou ik me nog ongerust maken over de hoge verwachtingen die jullie van dat meiske hebben:-)

 3. Frans Muthert zegt:

  Blijven dromen René, in godsnaam!
  Mooi verhaal.

 4. Zwollywood zegt:

  Ik denk dat Alexander geen zoons krijgt…het is een familie met een soort overerfpatroon in de X en Y chromosoom. Het betekent dat je 1 geslacht een serie jongens hebt en in het volgende geslacht een serie meisjes.
  Alexander is uit de serie jongens, hj heeft alleen maar broers en zijn kinderen zijn tot op heden alleen maar meisjes. Wedden dat Amalia en de andere dochter voor een groot deel jongens zullen baren….let op m’n woorden.
  Ontnuchterend hé….maar let op mijn woorden!Reactie is geredigeerd

 5. eva zegt:

  Wat jammer dat Zwolly je uit de droom helpt!
  Fantaseer maar lekker door!
  gr eva

 6. Rene scheffer zegt:

  Ach het was maar een korte gedachte van 2 seconden gisteren in de tuin en een aardig stijlvormpje om van buiten naar onszelf te kijken. Laat Rozanne maar onderwijzeres worden en met degelijke, maar niet al te sullige partner trouwen. En dat chromosomenverhaal van Zwollywood: nooit eerder gehoord, geloof er niet in; Puh!Reactie is geredigeerd

 7. cor zegt:

  prinses Rozanne ….klinkt goed/het is leuk om zo te fantaseren

 8. Zwollywood zegt:

  Het is echt zo , alleen ik weet niet meer precies hoe dit fenomeen heet.
  Ik ben het wel met Cor eens Rozanna is een mooie naam…en je eigen prinsesje toch…nog jaren…!

 9. evy zegt:

  @ René: Boerenllunnen moet ook bestaan.

 10. Klaverblad zegt:

  Goed dat je me hierop attent maakt. IK was toen op vakantie in Frankrijk, maar had mij blogs al voorgeprogrammeerd.
  Ik heb je als 82-jarige nog een dienst te kunnen bewijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s