Mussharaf en Sharif – Over de non info van de media


De laatste dagen zien we veel beelden van Sharif, een ex president van Pakistan, die in 1999 verbannen is cq. is gevlucht vanwege corruptie. Hij wil nu meedoen met de presidentsverkiezingen en is teruggevlogen naar Karachi en warm door zijn aanhangers onthaald. Een politieman met luidspreker gebiedt hem vervolgens enkele uren later het land te verlaten.
De aanhangers van Sharif zijn boos.

Prachtige beelden
van die Sharif en zijn boze aanhang in de straten van Karachi  en van de verongelijkte Sharif weer op de terugreis naar ……… Ook dat hoorden we niet.

Zaterdag stond er in de Volkskrant een kort stukje, met weinig meer info dan het bovenstaande. Het NOS journaal zond gisteren wat beelden uit en soortgelijke nietszeggende tekst maar liet het daarbij. Zou het zo zijn dat men de situatie in 1999 als bekend veronderstelt?  Mij is het destijds ontgaan. Dit alles roept vragen op bij mij.

Wie is Nawaz Sharif?
 
Hij is van de Moslimliga N, dat is het enige dat de VK meldde. Het NOS journaal melde niets 
Nu ziet hij er niet bepaald als een moslim uit. Een gezellige dikkerd, een brombeer met een glanzende en zwetende huid, die zich ergens in een welvarende omgeving heeft gelaafd aan eten, vrouwen, drank en wat dies meer zij of hij zat vol met prednison.

Het is sowieso vreemd. Iemand van een Moslimpartij die veroordeeld is vanwege corruptie. Of staat die N achter Moslimliga N voor NOT? En die aanhang dan.

Hoe kan een man die weggestuurd is vanwege corruptie aanhang hebben? Aanhang kan nog, maar laten die aanhangers zich besmuikt in de achterkamertjes ophouden, please. We zagen er enkele honderden op straat.

En Pervez Mussharaf ?

Een vriendelijk klein oompje die eruit ziet als een brave serviele referendaris op een Haags ministerie, een man de Westerse belangen goed behartigt en die het zwaar heeft met de veelal armere Moslimbevolking.

Maar ook de sterke man van het leger. Wat hangt hij aan? Is het een communist, een socialist, een opportunist, een kapitalist, een democraat, een militair? Hoe is zijn verhouding met Sharif en hoe was die met de Boetho’s destijds? Speelt hij dubbelspel?

Twee brave muppets

Twee brave Muppets zo lijkt het, verwikkeld in een soap. Vriendelijk oompjes welhaast, welke vriendelijkheid nog eens wordt versterkt door hun grappige accent. Maar wat moeten wij kijkers en lezers hier nu mee. Op Google en Wikipedia zoeken kan, maar dat zou niet moeten hoeven.

Media

Dus media, vertel voortaan al is het maar kort, iets meer. Hoe is die Sharif nu te duiden? Wat hangt hij aan? Uit welk soort mensen bestaat zijn aanhang? Waar heeft hij de laatste jaren uitgehangen? Kandidaat van de middenklasse, van de bovenklasse, van het volk, van de strenge Moslims ? Is hij kapitalistisch of socialistisch?

Men laat mijn verwarring. Ik zal er niet minder van slapen en neem zo een bier en ga alweer denken over het onderwerp van een volgend blog. Maar toch, het blijft knagen.  

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-09. Bookmark de permalink .

11 reacties op Mussharaf en Sharif – Over de non info van de media

 1. Oliphant zegt:

  Ik slaap er ook niet minder om en heb net mijn bier gedronken. Toch vind ik het leuk dat je deze vragen oproept, want ik had dezelfde. Alleen ben ik wat minder kritisch, denk ik, en heb het gevoel van het zal wel. Leuk, dan ga ik ook over mijn volgende logje denken.
  Aanbevolen.Reactie is geredigeerd

 2. Rene scheffer zegt:

  heer Oliphant,
  Blij dit te horen, thanks. Met dit soort blogs scoor je niet hoog. Maar ik kan niet alleen maar over mijn dochter of over Gran Canaria schrijven, hoe leuk dat ook is.

 3. Klaverblad zegt:

  Weer ‘ns een heel ander thema van je René. Veelzijdig. Veel relevante vragen, die (nog) onbeantwoord blijven. Goed geslapen?

 4. easywriter zegt:

  Bij dit soort nieuwsitems voel ik me altijd dom en beschaamd: dit had ik kennelijk allemaal moeten weten… ik ben blij dat ik niet de enige ben.

 5. An van den burg zegt:

  @ Rene. Op de foto boven: Bush, "zal ik hem mij straks nog laten aftrekken". Pervez Mussharaf: "zal hij mij straks nog vragen of ik hem aftrek?".

 6. Martha Vosbeijer zegt:

  Ik heb het wel gelezen, maar weet er eigenlijk te weinig van, om hier iets over te kunnen zeggen, Rene.Reactie is geredigeerd

 7. Rene scheffer zegt:

  KB…nou deze keer een keer niet goed geslapen. Maar 4 uur, de kleine was teveel wakker en moest bij ons in bed. Geen gepieker over Pakistaanse presidenten. Thanks verder.
  Easywriter…ach ik wil altijd weten wie de goeie en de kwaaien zijn en de kranten maken het dan moeilijk om die conclusies te trekken. Als dit blog voorbij is ga ik op wikipedia kijken.
  An van de B….en dan die naam Perve(r)z, Wat een taal op mijn blog trouwens…het is dat ik het ben.
  Martha V….dan toch een reactie; een echte trouwe fan dus.

 8. An van den burg zegt:

  Rene. Ja zeg dat wel. En dat uit de mond van een vrouw: foei! Maar, Rene, je kan de redactie waarschuwen, toch? Ik gebruik voor schunnige mensen, schunnige woorden. Groet, An.

 9. annet zegt:

  Zou Sharon nog altijd in coma worden
  gehouden?

 10. Antoine zegt:

  Tja… Als je als politicus corrupt bent, wil niet zeggen dat je impopulair bent. Kijk maar naar de ex-president van de Filippijnen. In veel landen, met een arme bevolking, wordt iemand met een groot charisma snel gezien als een redder der natie. Het liefst iemand die zelf arm is geweest, als HET voorbeeld hoe te ontsnappen uit de ellende, desnoods met duistere praktijken…

 11. Rene scheffer zegt:

  An…..ach ik vind het wel best hoor.
  Annet…Kweenie, kweenie altijd zoveel. Sommige nieuwsfeiten gaan langs me heen.
  Antoine…Tuurlijk, snap ik wel dat arme mensen zo kunnen denken. Maar ik had die zin nodig voor het blog….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s