Tantrische seks? – Sting, ik begrijp hem wel.


De aanloop

Het was vanmiddag in de kantine tijdens de lunch en de discussie ging over de VVD crisis en de uitspraak van een VVD coryfee, die iets zei over dit `onzalige kabinet`. Daar werd ik al boos over.

Want eindelijk na 1973 hebben we weer een kabinet dat er iets toe wil doen en niet wil meedeinen op de golven van de economie en de menselijke ondeugden (liberalisme). 

Zo kwam ik op die keurige Rouvoet en op de kerk. Je zou er bijna weer Kerks van worden, vond ik. Mijn dochter bracht ik uiteraard ter sprake (er is altijd wel een aanleiding).  Ze luisterde en keek gisteren naar Kerkmuziek op de TV en vond dat mooi, meldde ik. Toen zei een andere collega, de altijd positieve van G. dat hij het weekend in een Klooster was geweest, voor buitenkerkelijke spiritualiteit. Dan word ik altijd een beetje niet goed en ik moest opeens weer denken aan de krant van vrijdag.

De krant – Sting naar het bordeel
Ik las het vrijdag in een krant en het was een kort maar duidelijk stuk. Het kwam erop neer dat Sting na een concert was gesignaleerd bij een groot bordeel in Hamburg, ergens aan de Reeperbahn. Een bordeel waar je wordt verwelkomd door 45 naakte vrouwen.

Een zegsman verbaasde zich hierover. Immers had Sting een knappe vrouw waarmee hij een hechte relatie heeft en bovendien is bekend dat ze aan Tantrische seks doen.  Ik liet het even tot me doordringen en ging daarna bijna over me nek van een combinatie van walging en hilariteit.


Tantrische seks.

Ja, dan zou ik ook naar de hoeren gaan als ik een vrouw had die aan Tantrische seks deed. Dat zoemt nu al dagen door mijn hoofd. Ik zie allemaal nare beelden ook. Vrouwen met esoterische boeken en esoterische olieen. Ik zie bruine sandalen met al in maart witte blote tenen in het openbaar gebied. Ik moet denken aan Yoga avonden. Ik kwam ooit bij een dergelijke avond aan het einde binnenvallen. 1996, Ajax had net gewonnen van AC Milaan en de dames keken me, toen ik dat zei, heel vreemd aan. Ik zie biologische slagerijen, waar bleekuitziende vrouwen met papieren zakken vlees de deur uitlopen. 
Dat is mijn soort – ok, wellicht wat verwrongen- beeld dat hangt aan dit Tantrisch gedoe, 
 
Het woord alleen al. Tantrisch klinkt naar en doet me denken aan Karpaten, Tantes, Terpentine, Triest, Tragisch, Gigant.  Omgekeerde Viagra zeg maar.


Ik pieker over oorzaak en gevolg. Zou een verlangen naar- en een hang naar Tantrische seks iets te maken hebben met frigiditeit of met een verholen hang naar homoseksuele seks, als een soort uitstelmechanisme, waardoor de onbewust gewenste vertraging van het orgasme wordt gesublimeerd?

Spiritualiteit en seks.

Voor mij zijn dat haaks op elkaar staande zaken. Doe mij maar gewoon een ordinaire donkerharige huisvrouw, die haar vlees bj de AH koopt, met maatje 44  en die om 09.45 uur achter het aanrecht staat. De koffie wordt gezet. Nog even boenen, het huis moet gedaan. Gekir,  `wat doet u nu meneer. Nouw zeg, maar dat kan helemaal niet, ik ben…,  uw hand…, ……uhhh,  wacht nu u toch bezig bent…, laten we dan maar naar boven gaan`.

Een half uur later is de koffie klaar.

Niks Tantrische seks, driewerf puh!

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-09. Bookmark de permalink .

23 reacties op Tantrische seks? – Sting, ik begrijp hem wel.

 1. Klaverblad zegt:

  Je eerste blog die ik nu drie keer heb moeten lezen. Ik zie sommige verbanden niet en ga dus ernstig twijfelen aan mijn hersenpan. Ik beveel aarzelend aan..

 2. Klaverblad zegt:

  ..en ingelogd (zie je wel dat er iets aan mij mankeert)

 3. hippo zegt:

  onnavolgbaar; dit is voor mij te moeilijk, René; de relatie tussen tantrische seks, frigiditeit, homosexualiteit, uitstelmechanismen en als klap op de vuurpijl gesublimeerde ingebouwde vertraging van het orgasme;
  bepaald geen vluggertje 😉
  gr. hippo

 4. Rene scheffer zegt:

  Och zo moeilijk is het toch niet. De aanloop, via politiek komen we op spiritualiteit, dat doet me denken aan het artikel over Sting en welke associaties ik toen kreeg, in mijn geval zijn dat biologische slagers, sandalen, esoterisme, yoga etc. Omdat ik denk dat onder de mensen die dit allemaal doen of aanhangen een onevenredig groot gedeelte iets heeft met dat Tantragedoe….
  Ik eindig met het gewone, het aardse, het dagelijkse en een knipoog naar mezelf. Bij een gezonde man zoals ik (denk te zijn), moet het gewoon binnen een half uur eruit….
  Maar Ok, nu ik het zo moet uitleggen….dit blog is mislukt! Mijn laatste hoop is dat KB en Hippo niet helemaal representatief zijn voor `de gewone man`.Reactie is geredigeerd

 5. maria zegt:

  Verschrikkelijk gelachen.

 6. Manus zegt:

  René toch…..
  deels volg ik je sprongen ;o)Reactie is geredigeerd

 7. Rene scheffer zegt:

  Maria…de enige onvoorwaardelijke positieve reactie en dat nog wel van een Leidse wetenschapper, maakt alles weer goed.
  Manus…..broeder, in het kwaad.Reactie is geredigeerd

 8. jan krosenbrink zegt:

  ik begrijp dit blog vooral als:
  er is niks mis met menselijke ondeugden maar een regering moet regeren, daar heeft Rozanne iets aan.
  In plaats van het antwoord van een intelligente belgische vriend op mijn vraag waarom zij toch altijd weer die corrupte regeringsleider kiezen? Na enig nadenken zei hij: we zijn bang dat als we die corrupte niet kiezen, we zelf ook niet meer mogen sjoemelen
  ja, en dan blijft er nog iets over

 9. easywriter zegt:

  Dat is mooi wakkerworden, ik heb echt zitten gieren om je verhaal over tantrische seks! God (of Rouvoet, om het even) behoede ons daarvoor!

 10. ceesincambodja zegt:

  Leuke associaties. Ik kan je helemaal volgen. Ha ha.

 11. elsje dijkstra zegt:

  De kinderlijke blijheid, die jouw dochter mag hebben, ook als ze naar kerkmuziek luistert, is zo ontzettend zum kotzen als collega van G. van zijn ervaringen vertelt. Weg met de gelukzalige glimlach die ook de slachtoffers van tantrische seks voor eeuwig op het gezicht gebeiteld hebben.
  De leukste zin? Een half uur is de koffie klaar.

 12. Maria-Dolores zegt:

  ik moest er erg om lachen :-).
  niets is wat het lijkt…
  (ik zou aan dat gedrag van Sting trouwens een héél andere verklaring geven)Reactie is geredigeerd

 13. Roland Danckaert zegt:

  Je legt de ‘schuld’bij de vrouw van Sting die aan tantrische seks doet, maar ze doet dat samen met hém. Zou het niet gewoon zo kunnen zijn dat Sting ook wel eens wil neuken met een andere vrouw en dat hij gewoon een heel grote seksdrang en een hele grote liefde heeft voor mooie vrouwen, seks en bordelen? Als wij mannen eerlijk zijn, moeten de meesten van ons denk ik bekennen dat we ons weliswaar beheersen, maar dat we ook best wel alle mooie vrouwen op alle mogelijke manieren seksueel zouden willen verkennen…

 14. Martha Vosbeijer zegt:

  Gelachen Rene. Hoe zat het nou met die waters? Ben hier jij het Pannama kanaal?

 15. grandmaster.dj zegt:

  Sting….mmmmm… what’s in a name.
  En Ronald, zelfbeheersing is een schone zaak 😉

 16. Dunya zegt:

  Funny guy!!!
  Ohhhh RENEEEEE!!!

 17. Rene Scheffer zegt:

  Allen…
  Thanx voor alle reacties! Bij wijze van uitzondering doe ik het een keer zo. Even tijdelijk te weinig tijd voor het blog.
  Maar wel bijzonder om de reacties te lezen. Sommigen vinden het wat raar en zien de associaties niet, anders juist weer wel. Sommigen vinden het tegen of op het randje of doen er zelf nog een schepje boven op (foei Martha, ik heb hem door :-).
  Maar ik vind dit het leuke van bloggen. Een krantenbericht dat allerlei beelden doet opdoemen in mijn hoofd (en dat is altijd subjectief) en die dan opschrijven en de reacties afwachten…

 18. Geroma zegt:

  Dag Rene,
  Toch vind ik je blog LEUK!
  En beveel hem aan…
  Heb er wel eens een en ander over gelezen,
  tantrische sex.
  Dat zou je dagen moeten kunnen volhouden…
  Ik denk dat ik er bij in slaap zou vallen!
  Kan me er iets anders bij voorstellen….::))
  Groetsels…..Geroma

 19. de Stripman zegt:

  Leuk ! En ach, iedereen moet toch zelf weten wat hij of zij binnen of buiten de slaapkamer uitspookt, op seksueel gebied, zolang anderen er maar geen hinder van hebben. Zo ben ik toch wel genuanceerd genoeg, toch…;-)

 20. Gala zegt:

  Huh, Sting naar het bordeel in Hamburg…en hij was hier met de Police?

 21. Dunya zegt:

  Ja,ik zag `m in de Arena!

 22. Antoine zegt:

  Grappig verwoord, en toch kon ook ik jouw gedachtegangen volgen 🙂 In het land waar ik verblijf doen ze niet moeilijk over seks, en is de noodgang naar een bordeel volstrekt overbodig;)
  Je zal versteld staan hoe direct hun gedachten (en daden!) hierover zijn…

 23. Rene Scheffer zegt:

  Na een tijdje nog eens gelezen. Eigenlijk toch wel een van mijn beste blogs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s