Voorliefde voor degelijke ouderwetse huisvrouwen – een perversiteit.


Het is de week van de huisvrouw. Een citaat uit het AD.

`De jaren zeventig waren een omslagpunt. Daarvóór was het huishouden een dagtaak. Maandag wasdag, dinsdag strijken en drogen, woensdag de boodschappen, donderdag de bovenverdieping, vrijdag de onderverdieping en op zaterdag ging het gezin in bad. ,,Zo stond het in de boekjes beschreven en zo werd het gedaan’ weet Van der Vlis. ,Want de was buiten hangen, dat kon je maar beter doen als de rest van de straat ook vol hing”.

‘De Vlaardingse Historica Ingrid van der Vlis schreef het kleurrijke boekje `In Holland staat een huis`, over honderd jaar huishoudelijk werk.

Waarom nu hier een blog over? Ik heb er gewoon iets mee, met huisvrouwen. Het roept al snel iets lichamelijks bij me op.


In mijn jeugd

Toen ik 13 was, stond ik bij het Bennekomse zwembad in de rij voor een ijsje.  Het was druk en 10 man achter me. Een dertigjarige vrouw, type pronte niet lelijke huisvrouw duwde haar lichaam waarschijnlijk onbedoeld tegen me aan. Ik wist niet hoe ik het had en ik moest er snel voor zorgen dat mijn lichaam vervolgens niet dat van degene voor me zou raken.

Als puber van 15 had ik het weer. Wanneer ik eerder van school was en er nog niemand thuis was, fantaseerde ik van een donkerharige enquêtrice, type niet onaantrekkelijk vrouw van 30, die aan zou bellen. Ze zou in mijn fantasie huisvrouw zijn en enkele uren in de week met enquêteformulieren langs de deuren gaan. Ik dacht over mijn ontmaagding op een manier zoals ik weleens in boekjes als de Chick las.

Geen blonde dellen please

Ik heb niets met vrouwen van het soort Katja Schuurmans, Bridget Maasland, Pamela Anderson of die lellebel uit Deserate Housewives, Eva Longoria (Gabrielle Solis). Lippenstift, hoge hakken, bitcherig gedrag en strings werken bij immers als omgekeerde viagra.  Step ins, degelijke sloggies, witte sokjes in muiltjes, een buikje, een schort en een spatel in de hand, dat maakt wat in me los.

In de tijd dat ik op ICQ zat, 6 tot 7 geleden, had ik een korte fase dat ik ze op zocht, verveelde huisvrouwen over de hele wereld, wel met enige ontwikkeling, wat ze moesten wel Engels of Duits kunnen. Zo had ik op enig moment kennis aan een Oostenrijkse huismoeder. Ik raakte helemaal opgewonden wanneer ze vertelde over het strijken (bugeln) of het aanbinden van een kohlrollade.

Kort daarna  kwam ik mijn huidige vrouw tegen, virtueel en iets later in het echt. Wat mij betreft sloeg de vonk pas echt over toen ik ze in de keuken met haar bevallige vingers bezig zag met een vleesvork en daarmee de biefstukken heel handig omdraaide in een sissende pan.


Nu nog komt het wel eens voor dat ze in de keuken loopt en dan loop ik naar haar toe en fluister….`zeg het dan, ……neeen niet doen, het huis moet nog gedaan, je bent er nooit klaar mee en de was……`.
Nou, dan weet u wel hoe laat het is, mijn vrouw ook.

Is het belangrijk?

Soms denk ik erover na, hoe dit nu komt, deze bijna perversiteit. Ik weet het niet en vraag me af of het zin heeft erover na te denken.

Wellicht een melancholische hang naar vroeger, de veilige jaren ´50 en ´60. Ik wens er voor te kiezen wat dit betreft niet de diepte in te gaan  en laat Freudiaanse theorieën voor wat ze zijn.

Ach, wat zou het immers ook, wat beklijft ervan?
Bij mijn verscheiden zal men stil staan bij mijn eigenschappen. Deze is er een van tientallen en zeker niet de meest belangrijke. `Hij werd erotisch aangetrokken door degelijke huisvrouwen`. Ik heb het nog nooit boven een rouwadvertentie zien staan.   

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-10. Bookmark de permalink .

11 reacties op Voorliefde voor degelijke ouderwetse huisvrouwen – een perversiteit.

 1. Mephisto zegt:

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=In+Holland+staat+een+huis&btnG=Google+zoeken&meta=: In Holland staat een huis..
  Al geprobeerd?
  LOL!
  Tegenwoordig gaat het vooral om interieur & herverbouwen, maar van origine kom je ze tegen als volksliedje, kinderliedje, Wikipedia ed. Perversie kwam ik zo direct niet tegen.
  Nu, serieus: als puber zijn huisvrouwen ‘uitermate neukbaar’. Ze hebben een vent die ze 2x per week moeten bevredigen, maar zelf komen ze niet aan hun trekken. Ze hebben kinderen van -nog-net-niet-jouw leeftijd, maar ze mogen er niet aankomen. Ze zien een puber en zien hun kinderen over 3 tot 5 jaar. EN ze zien een man die geen eigen bloed is. Sex is voor die vrouwen veel gemakkelijker dan voor de gemiddelde puber.
  Hupsakee, de puber die het aan durft, neukt dus zomaar de buurvrouw. DE droom van elke puber. Moet hij niet zo zot zijn als http://www.volkskrantblog.nl/bericht/160477, die zijn buurvrouw van 99 verkracht en vermoord, want dan is de lol eraf..
  ;-)Reactie is geredigeerd

 2. jan krosenbrink zegt:

  de degelijke huisvrouwen begrijp ik al

 3. Rene Scheffer zegt:

  Mephisto…
  Gelukkig, ik ben normaal en niet afwijkend!
  Jan K…te cryptisch!

 4. jan krosenbrink zegt:

  @Rene: nou ik vind jouw verhaal sexy, ik begrijp dus jouw huisvrouwen, maar andersom heb ik nog helemaal niks met degelijke huisvrouwen, maar dat kan nog komen, vandaar het woordje ‘al’

 5. lidy zegt:

  Wat ik zo leuk aan je vind is dat je zo onbekommerd ongecompliceerd daar voor uit komt. Zelf ben ik en geen huisvrouwtype en geen modepop. Bovendien heb ik de vruchtbare periode achter me gelaten. Ben de billengrens van 50, jaja ik heb je wel gelezen, gepasseerd. Kortom, je vrouw kan je met een gerust hart een avondje met mij laten stappen(grapje :))

 6. hippo zegt:

  Fijne huisvrouwenfetisj, rené
  Met veel plezier gelezen
  gr. hippo

 7. cor zegt:

  komt me bekend voor….tenminste hier en daar :))

 8. marlis zegt:

  wat heerlijk, zo wordt strijken en stofzuigen bijna leuk 🙂

 9. Rene Scheffer zegt:

  Jan k…Thanks, ok ik snap het nu.
  Lidy…ach voor uitkomen. Het is niets bijzonders lees ik bij anderen. Alleen loopt het bij mij wat lang door en dat blog van die 50 plus billen was echt niet van mij!
  Hippo…Thanks. Fetisj zou je het kunnen noemen ja.
  Cor…`hier en daar bekend voor`. Ook gij al brutus.
  Marlis…Nou ja leuk, je moet er dan wel wat bij fantaseren.

 10. Jim Hasenaar zegt:

  Is "huisvrouw" een typisch Nederlands word? Zeggen de Engelsen house wife?
  In het Hebreeuws heb je er geen vertaling voor.
  Aanbevolen, want het was grappig en interessant.

 11. Antoine zegt:

  Grappig te lezen dat je ook met ICQ gestoeid hebt 😉 Alleen had ik geen contact met huisvrouwen, maar met studentes. Het was aanvankelijk mijn bedoeling om mijn Spaans te verbeteren, maar dankzij 1 contact (die later mijn vriendin werd) heb ik het Spaans gelaten voor wat het was en ben ik op het Portugees overgestapt en Brazilië ingestapt 🙂 En deze vriendin is meer een type model dan een type huisvrouw overigens 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s