Mijn mannenkoelkast


 Al een jaar of 8 heb ik een eigen koelkast, een Miele met ook nog een vriesvak. Toen ik in een appartement terechtkwam in het centrum van Zeist was er al een inbouwkoelkast. Mijn koelkast kwam om die reden in een berging. De Miele koelkast zou helemaal van mij worden.

Ook in het huis waar ik nu woon kwam er in de nieuwe keuken een normale koelkast, voor het huishouden zeg maar.

In de huishoudkoelkast is ruimte voor boter, melk, joghurt, vleeswaren, het blikje hondenvoer, pesto, sambal, mosterd, aangebroken fabriekssauzen, groente, eieren, frisdrank en limonade voor mijn vrouw en voor de gasten, flessen en pakken die ik niet aan mijn mond mag zetten.

Het heeft iets van vrijheid in een verder geregelde omgeving, net als mijn eigen tv met draadloze koptelefoon en het inmiddels verworven recht tweemaal per jaar zelf sokken te kunnen kopen.

       

Vieze dingen in mijn koelkast 

Dan heb ik het niet over maden voor het vissen. Dat is te vies, hoewel ik 35 jaar geleden die beesten wel in het groentevak deed, in een plastic zakje dat wel. Het zijn voornamelijk flessen fridsdrank, zoals cola, multivruchtenlimonade en bier. Deze keer lagen er blikjes Jupiler, Palm en Heineken, vanwege gasten in het weekend. Normaal liggen er enkele blikjes Bavaria of Euroshopper. Tegenwoordig zijn het altijd blikjes, want die blijven makkelijk rechtop staan op de strakke leren leuning van mijn witlederen fauteuil. 

Ik drink niet graag frisdrank of vruchtensap uit een glas. Limonade in een glas, dat is voor visite. Dorst is dorst en als ik dorst heb zet ik een fles of een pak aan mijn mond. Ook is een glas een gedoe, dat steeds weer pakken en op tafel zetten en dan het lege glas wegbrengen.


Overloopfunctie

De koelkast staat in de berging. Hij is lang niet altijd vol en dan kunnen kliekjes erin. Vaak maak ik voor twee dagen eten, vooral pasta´s. De saus voor de volgende dag staat er dan in een pannetje. Dat geldt ook voor Rendang en hete eieren die altijd voor twee dagen worden gemaakt. Ook de jus zonder vet (bouillon, ketjap, sambal, thaise saus en gefruitte ui en knoflook) die ik maak voor op de hutspot, overnacht er vaak. Deze keer stond ook een appeltaartje dat we gratis kregen bij de Yumbo in Odijk, die net was geopend. Voor de taart was in de huishoudkoelkast geen ruimte.  

We hebben een hoog stroomverbruik. Toch denk ik er niet aan om de koelkast weg te doen. Ik ben me eraan gaan hechten. Schoonmaken doe ik hem (het is inderdaad een hij) wel. Als ikzelf zin heb, puh.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-10. Bookmark de permalink .

12 reacties op Mijn mannenkoelkast

 1. Beus zegt:

  Het stroomverbruik zal wel groen zijn.
  Ik kan me voorstellen dat in mannenkoelkasten ook regelmatig groen uitgeslagen produkten tevoorschijn komen.
  Leuk stukje.

 2. Maria-Dolores zegt:

  wel apart, zo’n eigen koelkast… hopelijk breng je Rozanne niet op een idee en wil zij er dan binnenkort ook eentje.

 3. Gala zegt:

  wat een ongeloofelijke privilege heb jij jezelf geschapen!

 4. Rene Scheffer zegt:

  Beus…komt voor ook bij de rubbers. Stroomverbruik is zeker niet groen. Wij doen niet aan die aflaten voor de moderne bewuste en Trouw lezende mens. Laat de staat maar zorgen voor verplichte groene stroom voor iedereen.
  MD ..Rozanne krijgt een eigen keukentje, van plastic.
  Gala…ja en dat pakken ze me niet meer af.

 5. Beus zegt:

  @René: rubbers?
  Er zit wat in om de maatschappij door de staat te laten regelen, maar ik weet niet of dat je overwegingen zijn om een mannenkoelkast te hebben.
  Mooie verdediging die ik altijd, als socialist, gebruik: ik leef nu éénmaal in een kapitalistische maatschappij.
  "Laat de staat er maar voor zorgen".
  Ik lees overigens de Volkskrant.

 6. rommert boonstra zegt:

  die strakke leren leuning van dat witlederen fauteuil zie ik helemaal voor me. de koelkast is ook wit hoop ik?

 7. Kanvas T. zegt:

  Zit je onder de plak?

 8. kees smit zegt:

  Wij hebben samen één klein koelkastje, meer he je niet nodig. Zag ik daar trouens een spinnenweb in je koelkast??? Overigens veel plezier met je eige kouwe plekkie.

 9. Eline zegt:

  🙂 okay ik geef het toe. Rechtstreeks uit het pak drinken, ik vind het ook een gruwel. Tenzij het een drankje is dat toch verder niemand drinkt (inclusief visite), dan vind ik het okay…

 10. Rene Scheffer zegt:

  Beus…u ook zo af en toe in dubio dus.
  Rommert B…die stoel stond al eens op het blog.
  Kanvas T. …u wint de keukenset!
  Kees Smit…valt mee en thanks.
  Eline…Ik koop tegenwoordig van die pakken met een mondstuk en draaidop, lurkt makkelijker.

 11. Karin zegt:

  Wij kunnen gelukkig met één koelkast toe. Dat de mannen (51, 19 en 10) daarin vieze smeerworst, goedkope leverworst of bloedworst opbergen doet me niet veel. Als ik het maar niet hoef te eten! Zodra het zuur gaat stinken en er van alles naar buiten groeit gooi ik het weg. meestal zijn ze dan allang vergeten dat het er nog lag, haha. Ken je http://www.fridgewatcher.com?

 12. Antoine zegt:

  Wat een luxe! Kan je je dan voorstellen dat ik in een tropisch land leef en geen koelkast tot mijn beschikking heb ?:P Met veel humor jouw verhaal gelezen, dat deed me denken aan de tijd dat ik met studenten in een república (studentenappartement) leefde. vrijheid, blijheid. Een enorme teringzooi en slechts bier, frisdrank en pasta in de koelkast. .Reactie is geredigeerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s