De blonde dame in de SUV


Op dinsdagmorgen ga ik vaak naar de AH, met mijn dochter natuurlijk. De ene week in Renkum, tijdens bezoek bij mijn ma. De andere week in Zeist. Vorige week in Zeist. Ik kijk altijd naar andere mensen. Jong en oud, lelijk en knap, man en vrouw. Natuurlijk leg ik mijn accenten. Ik schep van een ieder al snel een beeld.

Een beeld dat ik na 5 seconden ook weer kwijt ben. "Ach dat is een omaatje die al jaren in De Grote Koppel zit", en "dat is een alleenwonende man aan de drank", "een jonge werkloze, en dat in deze tijd? multiproblem figuur dus". 

Vandaag zag ik ook enkele well to do dames van rond de 35. Aardig figuur, wat gebruind en blond, maar niet direct mijn tiepes.

Toen ik de kar had volgladen en na snel afrekenen naar de auto liep zag ik een van die dames de auto instappen. Het was een SUV en wel een vrij nieuwe. Geschatte aankoopwaarde rond de 60.000 euro. Zoiets laat me dan even niet los.


Zuinig

Zelf ben ik vrij zuinig. Ik koop eenmaal in de twee jaar een paar nieuwe setjes onderbroeken en sokken. Haal boeken veelal uit de bibliotheek. Wil echt geen werkster, dat is iets voor rijke oude mensen, denk ik dan. Ik heb genoeg aan mijn laptop, krant, tv en de VI. De boodschappen die ik haal zijn bijna altijd uit de Bonus.

De Zafira die ik heb, ach dat moet kunnen, voor de ruimte. Vrouw en dochter hebben nu eenmaal veel spullen nodig. Ik koop geen speciale kerstkleren en kots van de Kerstgekte die er heerst. Ik hoop op een spoedig 2 januari 2008. Doe maar gewoon en daarbinnen kun je nog voldoende genieten.  

Maar die SUV dame.

Ik kan het niet nalaten een beeld van een dergelijke dame te scheppen.
Wat beweegt haar? Ze is kennelijk vrij en heeft geen kind bij zich. Op school wellicht ?
Ik denk het want ze is al vroeg op pad. Met welke auto moet haar man dan wel niet op pad zijn. Een lease Citroen C6 of zoiets? Hoe komt madam aan die auto….eerlijk verdiend?  Of zou die man een eigen zaak hebben en het nodige geld zwart wegsluizen. Waarmee hij haar kan afkopen met een SUV, een doekje voor het bloeden voor het tekort aan aandacht?

Wat beweegt die dame om die auto in dat geval aan te nemen. Is het niet veel leuker om van die 60.000 euro 20 maal vakantie te vieren op de Canarische eilanden. Je kunt er ook 365 dagen per jaar zeewolf van eten en dan hou je nog heel veel over, wel 57.000 euro nog en daarmee kun je nog 19 keer naar de Canarische eilanden.

Zou het wellicht een dame zijn die vroeger in de branche…? Nee, zet dat uit je hoofd. Niet elke gebruinde, blonde en botox dame was vroeger hoer. Foei Scheffer!.

Slim schat ik ze ook niet in, de SUVers, zowel de mannen als de vrouwen. Ze parkeren de auto bij de school van de kinderen, net naast de hoek, maar zetten wel de handtekening onder de brief aan de gemeente die pleit voor meer veiligheid. Ze zijn ook in staat om op een inspraakavond te pleiten voorbehoud van hoogwaardige natuur-, dorps- en cultuurwaarden en zijn tegen verdere verstedelijking van hun wijk die tegen het centrum is aangeplakt. Dat soort mensen dus.

Hoe brengt die dame de dag door? Boodschappen. Met de werkster koffie drinken. Even naar de stad shoppen. Thuis de "Linda" lezen. Wellicht kind of kinderen van en naar school brengen. Om 13.45 uur even naar boven met de vibrator. Dutje erna. Glas sherry om 15.00 uur met een bonbon. Erg, heel erg. Misschien enige jaloezie van mijn kant…..hmmm. Nee, een vrouw zou ik niet willen zijn, met al dat hormonengedoe.

De bel ging

Gaat vorige week vrijdag om 17.45 uur de bel. Ik naar buiten, want ik regel de collectes en de bel doorgaans. Staat nota bene die SUV dame aan de deur. Ik kijk verbaasd en perplex.

"Nou meneer, niet schrikken hoor, ik ben maar een collectant". "Hebt u iets over voor de Roemeense zwerfkinderen?". Ik: "uh, ja natuurlijk". Zegt ze vervolgens "ach, ik doe het het niet voor mezelf, maar mijn moeder collecteert, maar het gaat wat minder met haar, ze zit hier in De Grote Koppel bij het winkelcentrum en ik rij drie keer in de week op en neer vanaf Hoogeveen, voor de boodschappen maar ik heb ook haar collectewijk overgemomen, want dat wilde ze, snapt u?".

Ik: "uh, ja, ik snap het, succes verder" .

  
 

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2007-12. Bookmark de permalink .

20 reacties op De blonde dame in de SUV

 1. Mephisto zegt:

  ๐Ÿ˜†
  Ik heb ooit nog het idee laten varen om met 100 a4’tjes de stad in te trekken en op elke SUV met behangplaksel zo’n a4’tje te plakken. De tekst:
  "Ik rijd me kut suv" of "ik berijd ’n suvkut"
  Vooral dat behangplaksel op die motorkappen hield me tegen én zag ik wel zitten..
  Wat beweegt die dames?
  Veiligheid en trend, denk ik. Als man koop je zo een dame een bunker om mee de straat op te gaan. Zo van: "ik vertrouw jou niet met de auto en de kinderen op straat, hier, een SUV".
  Kon je haar trouwens niet aanbevelen haar SUV te doneren? Doen al die Roemenen hier ook.. (die moeten ze echter eerst openbreken, deze dame krijgt ‘m gewoon van de bank)Reactie is geredigeerd

 2. annet zegt:

  Het is vaak niet zoals je denkt met mensen.
  Het wordt mooier als je je fantasie laat gaan en dan het liefst over jezelf laat gaan.
  Er is nog zoveel werk aan de winkel Rene:)
  Groetjes!

 3. Maria-Dolores zegt:

  hihi, drie keer in de week Hoogeveen-Zeist op en neer, en dan òòk nog collecteren, dan is zo’n grote auto best handig… als je trouwens een paar jaar niet met vakantie gaat en verder ook nergens geld aan uitgeeft, kun je makkelijk zo’n auto kopen ๐Ÿ™‚

 4. Thera zegt:

  Je kunt ook in een goedkopere auto rijden en af en toe wat geld doneren aan een goed doel. Dit zijn bijvoorbeeld 3 Cemontjes. Rare verdeling in de wereld. Wie betaalt nu in godsnaam zoveel geld voor een ding op vier wielen?
  Maar ik vind deze mevrouw best wel lief, ze zorgt tenminste voor haar moeder. Misschien werkt ze in een autowinkel en mag ze hem lenen van de baas?

 5. Annelies zegt:

  Zo zie je maar, etiketten kloppen vaak niet !
  Dat was een goede les ๐Ÿ˜‰

 6. Gala zegt:

  grinnik…mooi verhaal rene…eerlijk ook!

 7. Rene Scheffer zegt:

  Mephisto…
  Veiligheid, daar had ik nog nie aan gedacht. Ach in het mooie Belgie ook al van die bakken dus.
  Annet…
  Ach, over mezelf schrijf ik al genoeg. Dit was een mooie gelegenheid om mijn gal te spuwen over SUV’s. Veel bezitters passen wel in het beeld, want een beeld of een vooroordeel ontstaat nooit zomaar. Alleen deze en misschien nog een enkele andere zijn de uitzondering.
  MD…
  Ja en in Hoogeveen zijn de huizen ook veel goedkoper, dan kan er wat overblijven.
  Thera…
  Inderdaad wel lief. Ik ben zelf ook aardig voor collectanten trouwens, ongeacht hoe ze eruitzien.
  Annelies….
  Ik krijg de de pin op de neus, inderdaad. Maar en passant kon ik nog aardig wat venijn kwijt in dit verhaal.
  Gala…
  Thanks.
  so

 8. Sandra zegt:

  Ik heb de pest aan mensen die vinden dat ze in een SUV moeten rijden. A-sociale benzineslurpers. Het liefste zou ik ze aan de neusgaten uit de auto trekken.
  Zo, even mijn hart gelucht.
  ๐Ÿ˜‰

 9. prometheus zegt:

  Prima mensen die met zo’n SUV! Het heeft alleen maar voordelen. Even een korte en snelle opsomming:
  -Het werkt goed in op de afgunst en jaloezie van de meeste mensen.Mensen worden daardoor juist gestimuleerd om ook maatschappelijk goed te presteren en succes te hebben, zodat ze zich zelf ook zo’n status symbool cadeau kunnen doen!
  -Voor elke weggeslobberde liter benzine toucheert de staat een dikke euro! en dat geld wordt weer besteed aan prachtwijken of intergratie cursussen,alleen maar mooi toch ๐Ÿ˜‰
  -Ze zijn groot en dus veilig voor de inzittende en tevens door de omvang ook bijna niet te missen voor overige weggebruikers :)( het aantal verkeersdoden daalt elk jaar zou dat door de suv’s komen??
  -Beetje SUV (zeg 60k) levert de schatkist zo’n 25000 euro op bij aanschaf, en dat zwijgen we nog over de wegenbelasting e.d! Dus nog meer geld voor prachtwijken, buurtvadertjes en voetbalveldjes in den lande!
  -uitstoot schadelijke stoffen? valt best mee beetje moderne SUV stoot zo’n 250g/km co2 uit..ter vergelijk een renault megane van een paar jaar oud doet het niet veel beter.Maar dat is best jammer…want
  -Bomen hebben voor hun groei kooldioxide (CO2) nodig die ze uit de lucht halen.Dus beetje doorrijden met die SUV’s want anders stokt de groei van onze boompjes ๐Ÿ™‚
  Als vervolgens blijkt dat eigenaren,ter compensatie van de maatschappelijke visie op suv’s, gaan collecteren en aan liefdadigheid doen zou ik zeggen..duimpje omhoog voor de gooise trut in een Porsche Cayenne ๐Ÿ˜‰

 10. Rene Scheffer zegt:

  Sandra…
  Gelukkig weer een medestandster. Een SUV past ook nie bij Achterhoekse nuchterheid.
  Heer Prometheus…
  De geschetste voordelen zijn mogelijk onweerspreekbaar en u hebt uw kranten gelezen, maar niet de Bosatlas want Hoogeveen ligt niet in het Gooi. Ik ben een zuinige Hollandse Calvinistische (salon) socialist. U mogelijk een liberaal, daar heb ik het niet op. Maar OK, humor kan u niet ontzegd worden en dat maakt het een en ander weer goed.Reactie is geredigeerd

 11. annet zegt:

  Heb een cursus gedaan
  Vrouw&Kracht: sjamanisme voor elke dag, daarin leerde je niet te oordelen, dit nam ik mee in wat ik zei, stom natuurlijk:)

 12. tandwielfabriek zegt:

  Ik ben gek op stikkers en deel je indeling van de mens achter de SUV.
  En dan zoiets? Het is alsof Diederik Samson plotseling als hobby de formule 1 heeft.
  Tegelijk is het goed om verward te zijn. Het houdt je scherp.

 13. marsjan zegt:

  Heb je het wel goed gezien van die auto….? Misschien was het wel een gepimpt tafeltje-dekje-autobusje voor maaltijden-bezorging….deed ze er ook nog even bij….?! ๐Ÿ˜‰ We zien wat we verwachten….

 14. Rene Scheffer zegt:

  Annet….bij jouw reacties moet ik altijd zo ontzettend nalezen en nadenken…
  Tandwielfabriek…ben gelukkig niet de enige en inderdaad, het houdt je scherp. Deze week
  had ik ook weer een voorval met een collega in een sportwagen.
  Marsjan…echt goed gezien ikku. maar verwachtingspatroon bepaalt de inkleuring.

 15. Adriano Antoime zegt:

  GRappig! Soms kan het bijna geen toeval meer zijn! Was ik eens in San Diego voor een congres en verbleef ik in een redelijk duur hotel, zie ik tijdens het congres een zeer knappe onderzoekster. Onze blikken raakten elkaar en ik kreeg de fantasie wat het zou zijn als ze een kamer naast me had in het hotel. Blijkt op de laaste ochtend bij het uitchecken dat ze inderdaad een kamer naast me had! Kan gebeuren…

 16. Adriano Antoine zegt:

  En alsnog ingelogd…

 17. MOODSWINGER zegt:

  Rene, ik kots ook van Kerstgekte. Over de dame met de SUV: het is nog erger als je best een leuk autotje rijdt (ik) en je door mannen erop wordt aangesproken dat je vast een kerel met geld hebt terwijl ik hem zelf betaald heb…Overigens schijnen moeders die erbij lopen als captains of industry maar geen baan hebben de nieuwste trend te zijn.

 18. gooise vrouw zegt:

  ik woon in laren en heb 5 suvs voor de deur staan.Suv,s zijn gewoon mijn favorite auto,s om naar de pc te gaan of naar hokey/school kinderen te brengen.

 19. linda zegt:

  Hoe moet ik anders de kinderen naar school brengen met een suv ben je het belangrijkst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s