Poezenman of Pussyman? – Bijdrage VK poezenblogdag


Of ik iets met poezen heb?

Neen eigenlijk niet en dat komt door vroeger. Mijn oma had een zwarte nurkse kat. Ik was bang. Ik wilde het beest niet aaien, want ik zag de scherpe nagels weleens, vooral wanneer de poes zicht uitrekte. Toen al, met drie jaar, zocht ik geen onnodige risico’s, zoals ik dat mijn hele leven niet heb gedaan. Mijn oma zei dat ik de poes moest aaien en dat deed ik dan maar een keer. Hij haalde uit en over mijn hand had ik rode striemen die licht bloedden. Sinds die tijd heb ik het niet op poezen. Wanneer een poes bij mij op schoot kruipt dan heb ik bij voorbaat angst dat het beest zich met de nagels aan mij vastklampt door het textiel van mijn broek heen.

Een hekel heb ik niet aan poezen, de beesten kunnen er ook niets aan doen en soms ben ik iets vertederd, zoals door de poes Fred van de buren van 35 jaar geleden. Deze poes meldde zich altijd bij de voordeur wanneer hij mij zag opstaan en het beest gaf lieve en vrij krachtige kopjes. Wat vriendinnen van ons hebben poezen. Ik heb niet veel met ze maar voor de lieve vrede vraag ik soms naar hun welbevinden.
 
Soms heb ik zelf wel iets van een poes, het egocentrische, eigenwijze en solitaire.
 

Pussyman?

Ja dat is een benaming van een door Canal plus uitgezonden erotische of beter (harde) sex serie. Medio jaren ’90 was ik een van de weinigen die Canal plus had en ik keek soms naar de afleveringen, die meestal om 24.00 uur werden uitgezonden.

De setting:

Twee heren rijden met een grote wagen door de suburbs ergens in California. Ze babbelen routineus wat over de vorige tripjes. "Wat zal het vandaag worden? ach je weet het niet, vorige week kwamen ze ook pas laat los". Ze bellen aan en een verveelde vrouw doet open. Haar vriendin is er ook. De heren gaan zitten en wachten af, ze krijgen een biertje en kijken elkaar mismoedig aan. Dat duurt enkele minuten en de dames tonen verder geen initiatief. Een van de heren zegt wat "zo dus jullie willen mee doen aan de wedstrijd, dat kan, we zullen na afloop beoordelen of jullie kunnen doordringen tot de volgende ronde".

Na 20 minuten gaan de dames wat aan elkaar frunniken. 10 minuten later wordt het tongzoenen. De heren kijken elkaar aan "Zullen we een poging wagen". Ze begeven zich naar de dames. Uiteindelijk doen ze mee en zien we vier naakte lichamen en in hun poses zien de heren alles van zeer nabij en de kijker ook. Na een uur wordt het oordeel geveld. Weer routineus bedanken ze de dames en stappen ze in de auto. Hun laatste woorden zijn "dames jullie maken goede kans op de volgende ronde van de pussycontest".

De afleveringen 2 t/m 19 verlopen met een zelfde stramien.

Natuurlijk deed ik verslag op kantoor. Ruudje van de drukkerij wist het ook en hij belde eens met de kantinedame en zei met verdraaide stem. "Wilt u iemand voor mij oproepen?". De kantinedame met harde Utrechtse stem riep keihard "telefoon voor de Pussyman!" Natuurlijk de nodige hilariteit en ik quasi verontwaardigd en rood hoofd naar de telefoon.

Dat was het qua poezen. Meer associaties heb ik niet maar als RBA blogger zie ik het als mijn plicht toch op de valreep een blogbijdrage te leveren in een recordtijd van 38 minuten.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2009-05. Bookmark de permalink .

12 reacties op Poezenman of Pussyman? – Bijdrage VK poezenblogdag

 1. Kokopelli zegt:

  @Rene: Kijk, dat noemt men nou in het pornojargon ‘voor paal staan’. Erachter was overigens misschien beter geweest…
  Groet,
  Kokopelli

 2. Klaverblad zegt:

  Het heeft je in belangrijke mate gevormd…

 3. Linda zegt:

  het is duidelijk: je bent een pussyman;)

 4. FRED VAAN DER WAL zegt:

  Ik had toen ook al Canal plus Renée en verder kom je er niet echt uit als Held en Gezonde Flinke Hollandsche Jongen met twee gezonde longen. EN DAT GAAT VAN NU AF AAN MAAR EENS VERANDEREN! WE BEGINNEN MET 12 KM HARD LOPEN DRIE MAAL PER WEEK, ELKE DAG FITNESS EN VIER KEER IN DE WEEK FULL CONTACT KARATE

 5. de Stripman zegt:

  Leerzaam verhaal. En prachtige reactie van Klaverblad…;o)

 6. Geroma zegt:

  No doubt about it, Pussyman….it is.
  Ik heb je bijdrage in de linklijst staan, Rene.
  Dank ook voor jouw bijdrage.

 7. Rene Scheffer zegt:

  Koko…ik snap het, zo was het. Al was ik ook trots dat ik in die tijd canal plus had.
  KB…"in belangrijke mate gevormd"; moest ik erg lang over nadenken.
  Linda … Ik zal dat zeker niet ontkennen.
  Fred….het lijkt alsof u deze info buiten het blog om is toegespeeld.
  Stripman….(L)eerzaam zelfs!
  Geroma….blij dat ik erop staReactie is geredigeerd

 8. Klaverblad zegt:

  Het kijken naar Canal Plus..

 9. Rene Scheffer zegt:

  Ow dat….
  Ik zat al in de dieptepsychologie; krabben, angst, compensatiegedrag etc.

 10. paco zegt:

  Dat is snel, in 38 minuten

 11. prometheus zegt:

  Respect! –> " De afleveringen 2 t/m 19 verlopen met een zelfde stramien." heb je die als marathon gekeken?! Overeenkomst met de kat van je oma is inderdaad dat je geen onnodige risico’s zoekt 😉 haha
  Ciao,

 12. Rene Scheffer zegt:

  Paco…Plaatjes had ik ik ook zo gevonden. Soms kost het schrijven driekwartier en de opmaak een uur.
  Prometheus…thanks en zeer vereerd dat u nog steeds leest; hoewel ik het schrijven over Pussyman in dit blog wel degelijk een risico zou wilen noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s