`Woensdagmiddagbelevenissen`Nu mijn dochter bijna 4 1/2 is, zijn de dingen anders dan vroeger. De vrije dinsdag of woensdagmiddag stond tot voor kort in het teken van kwaliteitstijd voor mezelf en voor de opgroeiende peuter Rozanne. In het begin lekker winkelen, TV kijken, naar oma en vooral tussen 13.00 en 15.00 uur een dutje doen.
 
Daarna was ze lekker poezelig en werd ze wakker op mijn schoot. Knuffelen, woordjes leren, grapjes maken en liedjes zingen tussen het krantlezen en surfen door. Alles vond ze goed.
 
 
Afspreken
 
Nu wil ze de woensdagmiddag “afspreken”. En wie moet dat regelen? Ik. Elk voorstel wordt afgedaan met “Ja, maar dan moet er wel iemand mee” . Dus naar het openluchtheater met C en met de film met C en later A. En ik faciliteer dan daarbij. Op de tijd letten, kaartjes, drinken, uitkijken, de auto in etc. Daarna “nog even spelen” en dan zorg ik ervoor dat er om 17.15 uur een einde wordt gemaakt aan de gezelligheid. Omdat ik in de kern toch verlegen ben, laat ik Rozanne deze zomer de ouders van de afspreekkinderen bellen “Ik ben Rozanne Scheffer en ik wil afspreken met …..” . Daarna neem ik het over om te verifiëren.
 
 
Afgelopen woensdag
 
Afgelopen woensdag had ik eigenlijk nergens zin in, ik was verkouden en moe. Dan gaan we samen wel even naar het Openluchttheater bij het Slot, dacht ik. “Neen, er moet iemand mee“ schreeuwde ze. Verstandelijk weet ik dat het goed is wanneer ze (enig kind) socialiseert. Dus bij overbuurjongen K. aangebeld, maar die blijkt zelden thuis. Dan naar vriendinnetje A. Rozanne loopt verwachtingsvol de tuin in en zegt plechtig “A, wil je met mij en papa naar het theater?” 
 

Haar moeder zegt “Ach wat jammer, want wij gaan zo zwemmen in Houten, maar je mag wel mee hoor Rozanne”.  Oei, dat is lastig want ze is 4 en geen zwemdiploma vond ik en na telefonisch beraad vindt haar ma ook dat dit net iets te ver gaat. Rozanne krijste het uit ”ik wil meeee….” . Er zat niets anders op dan mee te gaan. Ik liet ma en haar twee dochters gaan en zou zelf wat later met Rozanne komen, maar eerst moesten we de tas inpakken. Rietplas Houten-Zuid zomerse dag in Houten

 
 
Een half uur later waren we aan de Rietplas in Houten. Handdoeken neergelegd en met zijn vijven het water in. De moeder van A. ging daarna op het strandje liggen en ik 5 minuten later.
 
  
Halfnaakt naast elkaar
 
Toen pas drong het tot me door. Ik zag mezelf liggen in mijn strakke oranje zwarte zwembroek met overhangend vet. Mijn zelfbeeld is anders, vooral mijn hoofd kan er wel mee door voor 51. Maar op het strand word je met de rest geconfronteerd. Het verleidde me tot de volgende zin tegen de moeder van A. met wie ik tot voor kort hooguit weleens een kort praatje van 30 seconden op het schoolplein maakte, met kleren aan.
 
Wat erg, je kent me als de keurige meneer met mooi strak pak en stropdas van het schoolplein en nu lig ik naast je als een blubberig half naakt nijlpaard
 
 
Ik keek naar mijn eigen lichaam. Ach wat maakt het uit lachte ze. “Ik let ook niet meer dagelijks op de lijn”. Ik nam vervolgens ook haar fysionomie op (die was in orde). Vervolgens wisten we de tijd toch heel makkelijk te vullen met koetjes en kalfjes ondertussen de kinderen continue in het oog houdend. Maar apart was het. Zomaar door een opwelling en toeval binnen een half uur met een moeder van een klasgenootje met alleen badkleding aan op een onbekend strandje in een naburige plaats.
 
Wat ga ik nog meer allemaal meemaken met mijn opgroeiende dochter!
 
 
 
 

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2009-08 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

25 reacties op `Woensdagmiddagbelevenissen`

 1. Klaverblad zegt:

  Leuk (vakantie)verhaal.
  Had graag een detailfoto gezien.

 2. Rene Scheffer zegt:

  KB….weer eens wat luchtigers na het zware vorige blog. Ik probeer wat meer af te wisselen. Foto´s van 1.6 MB kan ik nog niet verkleinen voor VK blog, net een nieuwe laptop. Maar detailfoto´s in paint zijn giga, maar helaas. . .

 3. rachel schrijft zegt:

  met plezier gelezen. Maar een strakke oranje-zwarte zwembroek, hoort dat niet een zwemshort te wezen? Gisteren zag ik in een zwembad nauwelijks nog mensen met strakke zwembroeken, uitsluitend zwemshorts tot op de knie met daaronder een BB-onderbroek (of in ieder geval het elastiek van een dergelijk exemplaar ;-))

 4. Rene Scheffer zegt:

  Rachel…..
  Had al 25 jaar vrij ruim model 1970-80. Deze pas van echtgenote gekregen met verjaardag en dan doe je die aan. En een onderbroek onder een zwemshort? Erg…..

 5. R. Kruzdlo zegt:

  Een mooie dag beschreven.
  Groet Robert Kruzdlo

 6. Frans Muthert zegt:

  En dan te bedenken dat dit nog nog maar het begin is.

 7. Catharina Anna Maria van Vliet zegt:

  Zo kom je nog eens ergens.

 8. Maria-Dolores zegt:

  :-))
  ik was wéér op de titel af gekomen.

 9. paco painter zegt:

  Maar ze spreekt je niet tegen.Dat doet ze overigens subtiel, dat wel.Prachtig verhaal

 10. easywriter zegt:

  over een jaar wil ze niet meer met jou in je strakke zwembroek het strand op. over twee jaar, als ze geen analfabeet meer is en kan zien wat papa over haar op z’n weblog schrijft, wordt het nog erger…

 11. Philip zegt:

  Ach ja, herkenbaar. Ben vorig jaar ook maar aan de boxer gegaan en voor je het weet wordt het sportschool en abdominal crunches en loopbanden. 😉

 12. cor3306 zegt:

  ik ken dat gevoel van heel lang geleden……mooie impressie

 13. Mo met de banjo zegt:

  je moet gewoon af en toe je grenzen verleggen met zo’n opgroeiend kind!

 14. MetaMama zegt:

  De onverwachte extra’s van het ouderschap, maak je borst maar nat 😉

 15. galadriel zegt:

  ‘hahahaha….maak je borst maar nat 😉

 16. Smokey Robbinson zegt:

  Ja, even wennen, maar je gaf je wel(in woorden) bloot. Die BB onderbroeken ( het elastieken randje dan) zie je ook overal:))

 17. thera zegt:

  Dat belooft wat….. Liedje speciaal voor jou. 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=oUMwu_gXK7Q

 18. beus zegt:

  Je zal wel moe zijn na een dagje ‘buik inhouden’.
  Je bent toe aan een tukkie.

 19. Marjelle zegt:

  Dat vind ik dan weer wel heel eerlijk en grappig dat je dat gewoon zegt tegen haar daar samen op dat strand. 😉

 20. ramirezi zegt:

  Liggend valt het toch wel mee hoop ik? Maar ja – je wilt ook wel eens gaan zitten natuurlijk…

 21. Bregje Buitenwijk zegt:

  haha, tegen de tijd dat je het echt interessant en spannend wordt wil ze niet meer dat je meegaat.:)

 22. Rene Scheffer zegt:

  Robert K….dank u!
  Frans M….elke keer weer een verassing, ook dit
  CAM….inderdaad
  MD… was ook de bedoeling en het werkt want ik sta op ruim 300 hits. Ik ga wel de titel aanpassen in : Woensdagmiddagbelevenissen…..Stel dat de schoolmoeders gaan meelezen.
  Paco…..Nu je het zegt !
  Easy….Ik ben er bang voor en ik mag nu al niet te raar doen
  Philip…..Ja maar daar verveel ik me zo in een sportschool
  Cor…Weer herkenning, komt vaak voor bij jou !
  Mometamamagala. . . .Ik was er niet op bedacht maar het overkomt me, steeds weer wat anders.
  SM….Achteraf was de zwembroek niet een zo strak, ietwat ruim, maar ja die buik.
  Thera…Heel grappig, een echte lieve Hippo!
  Beus…..neen echt niet gedaan, beetje moe maar
  Marjelle…..ach dapper is het niet, zelfspot is voor velen lastig, voor mij een makkie
  Rami….ja maar dat is wat, dan lijk ik echt een nijlpaard, de traagheid waarmee alles omhoog komt.
  Bregje…..Ja spannend vooor haar, dan ben ik al in de 60! Ik vond dit al wel spannend genoeg hoor.
  Tenslotte: Was natuurlijk een makkie met deze titel om veel lezers te krijgen, is altijd wel even puzzelen. Voor het geval de schoolmoeders dit ooit gaan lezen zal ik het gaan hernoemen in
  “ woensdagmiddagbelevenissen”

 23. Kees Smit zegt:

  Volgens mij valt het best nog mee met jou, zo zien anorexiameisjes zichzelf ook, hoor ik altijd. Dus niet gaan vermageren hoor.

 24. Rene Scheffer zegt:

  Marsjan….wel een hele late maar vooruit, toch leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s