Tennet – Kan niet deugen


Toen ik net het bericht op het Journaal hoorde over de stroomstoring in Lisse en omgeving met de mededeling `Netbeheerder Tennet deelde mee dat…`  voelde ik het gelijk.
 
Dit kan ook niet deugen. Het is een naam die geconstrueerd is. Het is eigen schuld dikke bult. Zoiets verzin je ook niet.  Een constructie van een vorig Paars kabinet, denk ik.  Iets met loskoppeling van onderdelen en marktconformiteit. Conform met wat vraag ik me dan af en welke markt?
 
Een een beheerder? Die beheert en dat is zijn vak en daar maakt hij of zij winst mee en daar gaat het om. De rest dan? de Stroom? De stroomleverantie? Hebben ze daar ook verstand van? Neen dat hoeft niet want het is gesplitst. En Tennet. Ze hebben in ieder geval een bedrijfsvisie of
-filosofie las ik op de site. Al die andere geconstrueerde afsplitsingen hebben ook hun visie, voor wat het waard is natuurlijk.
 
Ach de mensen die er werken zullen ongetwijfeld hun best doen, dat is het probleem niet.
 
Ik bedenk me opeens dat we enkele jaren gelden een extra maand stroom moesten betalen. De dame vertelde ons wel 6 keer dat het met "de splisting" had te maken.  
 
Het doet me denken aan de afsplitsing in het spoorwegvervoer. Op eens was de cateraar op het spoor niet meer de NS. Koffie werd te duur en afgeschaft. Dat een treinreis met koffe een product an sich is en geen losgekoppelde onderdelen, dat snapten de beslissers van destijds niet en nu zitten we zonder koffie. En over Rail info en Rail reizigers en Railpro en NSspoorwegenenzo zal ik het naar niet hebben. En hoe zat het met dat bedrijfje dat gaat over de bevroren wissels op het spoor?
 
De NS stort miljoenen winst terug naar het rijk en het wisselbedrijfje komt geld tekort.
 
Om weer bij Tennet terug te komen. Een stroomleverancier hoort trouwens gewoon PUEM of PNEM te heten, zoals vroeger en waarom zouden die dan ook niet het net kunnen beheren.  
 
Datzelfde gevoel heb ik met onze Waterleverancier `Vitenz`. Die Z die zoemt niet het is een reklamevondZt en daarom mag het geen S zijn of gewoon Waterleidingbedrijf Midden Nederland, zoals het was?
 
Nadat ik dit schrijf zie ik op de website dat het toch gewoon met een S is. Maar het idee dat ik eerst dacht dat het met een Z was, dat zegt al genoeg, eigenlijk.
 
En wie is eigenlijk de baas van Tennet?
 
Ik heb geen belangen in Lisse en omgeving, maar dit moest ik wel even kwijt.
 
 
 
 
 

   

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2010-01 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Tennet – Kan niet deugen

 1. Theo/Klaverblad zegt:

  Heel goed René.
  Zo kan het ook.
  Dubbele aanbeveling.
  Een vleugje opwinding die over de besneeuwde polder meewaait.
  Misschien wordt Tennet daar nu wel Tinnef genoemd.

 2. Rene Scheffer zegt:

  Ow kan dat , een dubbele ? 🙂
  Dan doe ik dat ook. Een hier en een op mijn werk, maandag. Jammer dat mij T Mobile dongel al een jaar niet werkt niet werkt anders kon ik er drie geven. Maar zo zie je, hier komt mijn ware socialistische kern naar voren, toch wat anders dan het brave D66 geneuzel over de dingen die er in politieke zin niet echt toe doen. Hoewel ik verder toch weer wel CDA achtig braaf ben.

 3. Theo/Klaverblad zegt:

  @ René, wat krijgen we nou, meteen maar politieke statements ook. Het is niet denkbeeldig dat D66 zo maar weer in het gemeentebestuur terecht komt. Je vijanden slapen nooit…. sorry, JIJ hebt geen vijanden.

 4. Rene Scheffer zegt:

  Theo
  Maak je geen zorgen. Ik ben zelfs on speaking terms met de (ook nieuwe) D66 mensen bij ons in de raad.

 5. sprakeloos zegt:

  Alleen om het statement, los van geaardheid, links liberaal of christelijk braaf, een aanbeveling, hoe die dubbel moet dat weet ik nog niet,
  Er zijn marktzaken en overheidstaken en zolang overheidstaken door bedrijven met forse winsten, fusiebelangen in het buitenland en vette oprotpremies voor disfunctioneren hebben, moet dat privatiseren maar snel in de ban gedaan worden, of het nu mag van Europa of niet.

 6. Rene Scheffer zegt:

  Sprakeloos….
  Dank voor de support. Dubbel? Gewoon op het werk of met een dongel.

 7. Aad Verbaast zegt:

  Doet me denken aan die Friezen: die zeggen toch "ken net"? Net is dan niet. Dat moeten ze geweten hebben daar..

 8. A C T U A L I T Y zegt:

  Er ging natuurlijk gisteravond
  een Licht-Bolletje door het
  Kastje…………………………………..

 9. R.Kruzdlo zegt:

  Rene aanbevolen groet Robert

 10. Rene Scheffer zegt:

  Aad V…..Ik moest er inderdaad ook aan denken, jij zegt het.
  Actuality…..Zo zal het gegaan zijn, denk ik. maar ik weet niets van stroom. Vind het gewoon eng en niet snapbaar.
  RL….Thanks

 11. De Stripman zegt:

  Het is een nodeloze cyclus van fuseren en opsplitsen. Die spoorwegen waren aanvankelijk allemaal aparte maatschappijen, die elk een paar lijntjes beheerden. Daarom staan er bijvoorbeeld in Baarn 2 stations (de ene daar zit nu een restaurant in). Ooit kwam men op het idee dat 1 maatschappij beter was, de NS. Nu is er weer de overtuiging dat opsplitsen beter is. Als we lang genoeg leven maken we de fusering van al die onderdelen ook weer mee.
  Volgens mij is het de schuld van de managers. Die moeten wat te doen hebben, hè. Dus splitsen en fuseren ze zich een ongeluk…;o)

 12. paco painter zegt:

  De managers van vandaag zijn allen leden van de nixgeneratie. Wat ze ook aanpakken, het lukt niet.
  Ik zou voorbeelden kunnen noemen maar dan zou het een lang blog worden.

 13. meeuwenoord zegt:

  tennet,ken net,storing is altijd mogelijk,maar dat ze het domino effect ,met het uitvallen,niet aan kunnen,moet toch over nagedacht worden,bypass leidingen,we gingen hier in de kuststreek ff terug naar af,ook een ervaring,wachten op misschien de volgende storing,nog maals ten net ken maar net.

 14. Rene Scheffer zegt:

  Stripman….U is een wijs mens en ik zal de groeten doen aan Andries morgen.
  Paco….De veertigers dat is de nix generatie.
  U is van de babyboom….de kinderen van de opbouwers, nu opmakers en de welgestelden.
  Ik ben van de tussengeneratie, vleesch nog visch.
  Meeuwenoord….sterkte ermee in het Westen, maar tken overal gebeuren

 15. Wilma Dekkers zegt:

  Maar hoe dan ook, ze hebben daar flink in de kou gezeten of moet ik zeggen dat Lisse en omgeving stevig in de kou is gezet door Tennet.

 16. chimor zegt:

  Klopt. Sinds de privatisering is er opeens veel meer stroomuitval. Er moet geld verdiend worden ten koste van alles. Je ziet dat zelfs bij de commerciële omroepen versus de publieke. Bij SBS 6 is de beeldkwaliteit slechter, er zijn meer storingen en films worden ingekort als dat zo uitkomt. Aftiteling wordt slechts in zeer uitzonderelijke gevallen getoond. Tijd is geld. Essentiële zaken als water en licht hadden nooit uitbesteed mogen worden. Zelfs in de VS zijn ze daarop teruggekomen.

 17. Rene Scheffer zegt:

  Wilma….ik beetje laat maar leuk dat he weer schrijft.
  Chimor…Dank voor de support.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s