Mislukt in het buitenland


Wat een zielige verhalen en wat een zelfoverschatting. Waarom niet gewoon erkennen dat het een stap te hoog was. Ik voel me bij het lezen van de verhalen vaak een ramptoerist net als soms op het VK blog. Het is welhaast Oekeliaanse humor waar de verhaallijn elke keer weer een dermate vast stramien heeft dat het onbestaanbaar lijkt en verwordt tot vreemdsoortige maar verslavende humor.
 
Een van de eerste rubrieken in de Voetbal International die ik lees is die van `landgenoten`. Het gaat om spelers die in het buitenland spelen. Het lijkt een beetje op een andere rubriek `vergeten voetballers` maar de landgenoten `spelen` in de tegenwoordige tijd. Meestal zitten ze echter op de bank.
 
Vaak zaten ze in Nederland ook al op de reservebank van een matige ploeg. Af en toe mochten ze invallen en soms maakten ze een mooi doelpunt dat dan snel op de video voor de spelersmakelaar werd gezet. Ja, naar het buitenland hebben ze altijd gewild lees ik. `Een droom is uitgekomen`
 
En dan gaat het verhaal verder, ach dat kan ik dromen na lezing van inmiddels 881 Voetbal Internationals. Het gaat eigenlijk altijd zo:   
 
`De meeste lezers zullen nooit van deze club gehoord hebben. Maar bij het eerste gesprek met de trainer had ik direct een goed gevoel. De voorzitter was er ook en nam mijn vrouw en mij de volgende dag mee. Een prachtig appartement met uitzicht op zee. Groot genoeg om de familie te laten overkomen. Het doelpunt dat ik tegen de koploper maakte zorgde voor veel vreugde en er is zelfs een supportersvereniging voor me opgericht. Als ploeg gingen we in de herfst minder presteren en toen kwam ik op de bank. Ik vermoed dat de trainer onder druk van het bestuur stond. Toch mocht ik af en toe invallen. De andere spelers snapten niet waarom ik er vaak naast stond.
 
In januari kwam er een nieuwe trainer. Hij nam zin eigen spelers mee. Hij zei op de training niet veel tegen me en na enkele weken zat ik op de tribune. Ik baalde zo van de situatie dat ik gevraagd heb om uitgeleend te worden. Maar de derde divisieploeg waar ik kwam speelde zulk een hotseknotsevoetbal dat ik er nekpijn van kreeg. Op dit moment is mijn manager in gesprek met de club. Ik heb een tweejaarcontract. Mijn vrouw heeft het hier naar de zin en mijn kinderen hebben hun draai gevonden. Maar wanneer er een goed aanbod uit Cyprus of Griekenland komt, weet ik het nog niet.”        
 
 
Prince Rajcomar, Muslan Nalbantoglu, Daniel de Ridder, Rick Kruijs, Marcel Seip, Alexander Prent, Ali Koen Brack, Ronny van Es, Ali Boussabon, Nourdin Boukhari. Wat heeft hen hen gebracht?
 
 
Ik hoor Danny Buijs volgend jaar al zeggen:
 
`Het niveau van de Championship kan ik zeker wel aan, dat het ik de eerste wedstrijden bewezen en het is geen laag niveau dat hebben we gezien aan Cedric van der Gun, die zelden weet te scoren. Ondanks mijn plek op de bank heb ik geen spijt van mijn vertrek bij Ado den Haag`.
 
 
Of Jean Paul Saeijs na zijn te verwachten vertrek bij Roda JC: 
 
`Ik wilde naar Engeland toen ik er met ADO niet uitkwam, maar kwam terecht bij Famagusta. Hier bepaalt niet de trainer de opstelling maar het bestuur en daardoor zit ik op de bank`.
 
Hoe lullig voor de betreffende spelers ook, ik verheug me er stiekem nu al op. Ik heb al 30 jaar een abonnement op de VI en dat zal nog wel even duren
 
 
 
 
 

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2010-03 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Mislukt in het buitenland

 1. thera zegt:

  Voor mij allemaal onbekende namen, een fraaie draai weten ze er wel aan te geven. Maar wel sneu eigenlijk… (huisje met zicht op zee, gevulde bankrekening, en dit door alleen maar op de bank te zitten)

 2. Rene Scheffer zegt:

  Grappig Thera, jij op een voetbalblog.
  Ik heb een lichte vorm van ergernis. Altijd dezelfde smoezen om hun `net niet goed genoeg zijn` te maskeren.

 3. thera zegt:

  Rene, maar als het je leven is, dan is dat toch ook logisch? Als je meteen toegeeft, dat je niet voldoende deugt, wat doe je dan nog als voetballer?

 4. Rene Scheffer zegt:

  Dat is dan ook weer wel waar
  Alleen, ik lees die verklaringen zo ontzettend vaak dat het tot meligheid leidt en nu een blog.
  En het zit in den mensch. Waarschijnlijk zal ik mijn `falen` ook verpakken in allerlie omlijstende theorieen
  `ìk ben tevreden met mijn functie, had nog verder hogerop kunnen komen maar ja dan had ik een tijd 60 uur per week moeten werken….`

 5. fred van der wal (genie) zegt:

  De schoonvader van mijn oudste dochter bewoont een huis waarin geen boek in de kast te vinden is. Een ex- Haarlemmer. Wel liggen op de salontafel Voetbal International en De Telegraaf. Voer voor intellectuelen.

 6. paco painter zegt:

  Heerlijk opgeschreven.En zo herkenbaar.Eke keer weer

 7. Het Triumviraat zegt:

  It’s a jungle out there, on the bench…
  Geweldig blog!

 8. R.Kruzdlo zegt:

  Met Paco eens

 9. Frans Muthert zegt:

  Hoe lang zit Johan Derksen nog op de bank?

 10. Theo zegt:

  De VI heb ik jarenlang gelezen. Ben geen abonnee meer, maar afentoe lees ik het blad, vanwege Nico Dijkshoorn.
  De rubriek waar je aan refereer ken ik en zoals meer van deze info lees ik het met een grote meewarige glimlach.

 11. cor3306 zegt:

  Ik lees niks over voetbal, behalve nu dan en de tragiek spreekt me aan

 12. cor3306 zegt:

  ik was weer eens niet ingelogd maar gelukkig de zon schijnt en mijn duiven hebben hun eerste eieren

 13. Nummer 22 zegt:

  @ Waarde René,
  Als zelfbenoemde columnist in een lokaal voetbalblaadje van een 2e klasse amateurvereniging met 1500 leden, beschouw ik het voetbal met humor. Humor? jazeker., maar dit terzijde.
  Voetbal en betaald voetbal in het bijzonder is verworden tot zelfoverschattende anaalisten ( Derksen, v.d Gijp, Gullit, Cruyff, van Halst etc.etc.) die als kleuters hun digitale pen over het scherm laten gaan en dan roepen"Kijk, hier zie je het .. ze spelen de situatie niet goed uit, deze driehoek wordt verkeerd gebruikt en hij (de tegenstander) loopt er zo doorheen op weg naar het doel…"
  Over Hans K sr. en jr, ach……
  Mulder, de zoon van de andere betweter Jan M, die is voor mij de beste opvolger van JC ( nee, niet jezus christus uit Bethlehem. nee die was timmerman) het orakel uit B. met zijn veelal onbegrijpelijke taal. Die zoon van Jan M. maakte laatst op de televisie een opmerking die zelf mijn echtgenote ( geen liefhebber van schoppartijen) de wenkbrouwen liet fronsen. Hoor je dat, wat de zoon van Jan M. nu zegt? "
  "als je de bal hebt dan kan je voetballen met elkaar"… Jaja, wat een wijsheid. En daar ging zijn digitale pen over het scherm. en na de wedstrijd"als je elkaars lul vast hebt, dan kan je samen douchen"
  Lees het verhaal over en van Glenn Helder! Tragedie als een Shakespeare toneelstuk.
  Ik sprak laatst nog Frans de Munck ( wie kent hem nog) de krom lopende doelman met de bijnaam de zwarte panter uit A.
  "Als ik, nummer 22 ( nu weet u waar mijn naam vandaan komt= een primeur) met de kennis van nu toen had gekozen voor het betaalde voetbal in Spanje, dan liep ik wellicht krom van het vele geld.. hahaha"en hij strompelde weg ondersteund door stewards in het Gelredome.
  VI betekent toch Voetbal Idioten? Hét lijfblad en speeltje van Johan D. "Laatst was ik nog bij Beenhakker op de koffie en die moet zelfs 1 euro nog verantwoorden aan het Feijenoord bestuur met de hand op de knip. Zij die deze mooie club naar de de afgrond aan het leiden zijn"
  Zo weten we ook direct hoe Johan D. over bestuurders denkt…
  Of betekent VI Voetbal Inlegkruisjes.. waar over de vleugels gespeeld moet worden in welk systeem dan ook 3.3.4, 4.3.3, 4.4.2 etc.etc. maar nooit met natte kruizen van het zweet.. Nee, de BV Wesly Snijder, Nistelrooij, Bommel, Robben, Afalay c.s. doen liever weinig en willen meer en meer.
  Gelukkig zijn er nog golddiggers, die wel aan hun trekken komen bij Georgio Argwani, Dolze & Gabanus, Rectum &Rolf en Loewie Fruitton..
  Van die zaken dus….. de meerderheid op de voetbalvelden der BVO’s kunnen alleen maar een tegenstander schoppen, sarren, treiteren en dan verongelijkt kijken naar de scheids.. "ik deed niets"
  Herinnert u "Vuile tyfushond" nog…… ?
  Maar wat is er geworden van Romeo Zondervan? om maar wat te noemen en Piet van den Buffelaar, de enige echte spits die het NL elftal echt gekend heeft. De man met hetmagistrale lijnrechte schot in de linker of rechter bovenhoed van het vijandig doel. Of wat is er geworden van Derk Obbema, de verre neef van B. Obema uit de Joe Es Ee. Derk linker verdediger uit het 12e van de lokale voetbalverenig in Friese Sexbierum?
  Kent u Willem van Hadiegajus ( de schele met het eeuwige permanent) nog die nu in ergens in de binnenlanden van Binnen Mongolië de sterren van de steppes speelt onder zeer barre omstandigheden.
  De Held van het land, de koning in het casino!
  Of Jos van Geel, het eeuwig talent uit het oosten des land? ( 6e onderklasse in het dorpje Pannerden )
  Voor u allen wat proza
  Het Gelredome
  Arnhem- zuid
  Een zaterdagavond
  de lichten aan
  het dak gesloten
  klinkt op de trubunes
  van Oost naar West
  van Noord naar Zuid
  een luid gejuich
  als het talent het lederen monster
  weer naast heeft geschoten!
  (c) nummer 22- 2001
  "En wat is de stand Wilfried…. staan "WE"al voor zegt onze Anchorman Mart S. ( lees het boek Dé Anchorman & Hét Meisje. over Mart S en Ria V. in een hotelkamer van een ver land)
  Zulke zaken dus.. Lekker belangrijk! Maar nimmer een probleem!, toch?!

 14. Rene Scheffer zegt:

  Fred vdW
  Heerlijk is dat VI en Telegraaf, maar de kunst is het combineren, van het volkse en het cultureel verhevene, ik ben daar een meester in, Net als jij weer een meester inandere dingen bent
  Paco, Triumviraat en Kruzdlo
  Many thanks
  Frans M…
  Van mij mag hij nog lang blijven, ik geniet er wel van
  Theo
  Een meewarige glimlach bewerkstelligen, dat was mijn bedoeling.
  Cor….
  Ook voetbal kent genoeg tragiek en goed dat je het soms weet te herkennen
  Nummer 22
  Laar er vanavond om 2025 u nu toevallig een documentaire zijn over Glenn Helder, ex Vitesse en daarna Arsenal. U is een Vitesseman en ik een Wageningenman, toch kom ik af en toe in het Gelredome.
  Natuurlijk de twee Hard Gras boeken gelezen. Ik kom er met de trein en taxi als ramptoerist, altijd spannend.

 15. Nummer 22 zegt:

  @Waarde René,
  Ooit woonde ik op steenworp afstand van de Berg, u vast wel bekend aan het einde van de Gen. Foulkesweg. Ik woonde in de Boeslaan tegenover het Arboreteum, waar soms ook buitenkunst te aaschouwen viel. Zat menig wedstrijd te kijken naar Hazelhekke en consorten, wat moest ik anders op een voetbalzondagmiddag als student in het nu reeds verdwenen Pieter Pauw Ziekenhuis. Tja…
  Dus, zeg maar dat ik een oud Wageningen supporter was.. eigenlijk nog steeds diep van binnen. Gisteravond reed ik vanuit Renkum ( Campman, Haterseweg)) langs de Berg en keek automatisch naar rechts… vervallen stadion, lampen uit. Dat waren nog eens voetbaltijden.
  De twee Hard Gras boeken.. schitterend. Sturing, Jansen ( wat is die man geatatoueerd op beide armen)
  De adelaar Hertog is niet meer, de nieuwe gaat zijneigen gang en vloog afgelopen zondag tegen de ruit van een loge.. maar kwam snel bij. Is ook eens ontsnapt.
  Taxi beter vermijden, neem de blauwe trolley of zonder trolly supporters bus… waar zit u? op Noord, Zuid, West of Oost….
  Voor U, den oprechte supporter! Exclusief
  FC Wageningen- vervlogen memorie
  De Brink was ooit behuisd met een houten gebouw
  "restaurant"voor wachtenden op de gele bussen.
  Daar werd mijn fiets gejat, ik denk"de rat"
  Mijn fiets heb ik nooit meer teruggezien
  Maar na het moeizaam beklimmen van de Generaal Foulkesweg
  zie ik in de verte de lichtmasten van De Berg! Onze Berg!
  ooit! het bos, het hek! bevolkt!
  Ik ga linksaf, de Boeslaan in, daar woonde ik ergens halverwege
  Zit in de tuin en speel de luit
  een warme zondagmiddag
  en hoor het luid gejuich
  er is gescoord of misschien ook niet
  hoor ik daar een fluit?
  Gerdo Hazelhekke? jij alweer…?
  De voetbalplaatjes zijn vergaan
  net zoals de club
  maar
  Dé Wageningen supporter blijft zijn cluppie
  toch oprecht en weemoed
  voor eeuwig trouw?
  (c) nummer 22-2010-03

 16. Nummer 22 zegt:

  @ Carla ..koop het boek van G. Komrij "Straks heten we allemaal Ali" wellicht wordt uw mening vanuit preceptie wat genuanceerder.
  Of lees mijn nog uit te brengen boek ( 2011) "Dé Anchorman & Hét Meisje- een verhaal over hotelkamers, minnenratten, sport & politiek, zakkenvullers en nietszeggenden"

 17. Rene Scheffer zegt:

  nr 22
  Reactie Carla de Koning is verwijderd was ontzettend off topic (wilders/Cohen etc)

 18. Geroma zegt:

  Rene, waar blijft het gevoel van eigenwaarde van zo’n voetballer, denk ik dan…
  Geld vergoedt soms een tanend talent, maar niet ten koste van jezelf.
  Of zie ik dat nou niet goed?

 19. Rene Scheffer zegt:

  nr. 22
  Laat weten wanner uw boek uit is
  Wageningen
  Ik kwam er van 1966 tot en met 1992 met soms tussenpozen dat het iets minder was….1982 tot 1990.
  Mooi omn terug te lezen. Natuurlijk herken ik alles. Vitas….ik om er 1 of2 keer per jaar achter het doel tegenover de harde kern. De bus is vanaf het het verbouwde station veel te veel omlopen en ik calculeer scherp en dan maar taxi en terug wel bus. Laatste keer was Vitesse-Heracles ik dacht 0-1. Dank voor Het gedicht, Na 1980 werd er helaas nog maar zelden gejuicht, met een opleving rond 1990 en 1991.
  Geroma
  Ja het geld denk ik en toch ook wel de reeele hoop van de voetballer dat hij een stapje hoger kan of het lagere niveau omhoog kan halen. En vaak lukt het niet en dan is het de trainer, de tactiek, het bestuur etc.
  Pas jaren later komt de voetballer tot de conclusie dat hij zelf net tekort kwam of er zelf niet alles heeft uitgehaald.

 20. sprakeloos zegt:

  Jammer dat we als blogger nog niet ontdekt zijn, tenminste dat vind ik jammer, hoewel we gaan al een beetje internationaal nu we geloof ik van de Belgen zijn….
  En de reacties lezend concluseer ik dat het geheugen een fantastisch iets is. Nooit van mijn leven zou ik uit mezelf de naam Gerdo Hazelhekke nog hebben kunnen produceren, noemt nummer 22 hem en inderdaad de voetbalplaatsjes komen weer boven. Wij moesten ze echter van het spaarzame zakgeld bekostigen en niet bij de ingang van Appie Happie staan.

 21. Rene Scheffer zegt:

  Sprakeloos
  Wat is `nog niet ontdekt`.
  Ik vind dit al een mooi forum en ik ga ervan uit nog weleens opgepikt te worden door een bedrijfskrant of plaatselijk blad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s