WK deceptie voor Oranje – splijtzwam Yolanthe


Degenen die er nu nog onverschillig of lacherig over doen zullen er later spijt van hebben. Haar bezoek aan Wesley, dat leek op een propagandastunt van het product Yolanthe zal qua negativiteit de  hotelzwembadscene in Hilltrup (1974) verre overtreffen.

 

Toen Bert van Marwijk naar zijn mening werd gevraagd over het recente bezoek aan Yolanthe wist hij dat hij geen woorden moest gebruiken om de situatie te duiden.

 

  

Hij deed zijn handen voor de ogen en veinsde te lachen, maar zodanig dat het ook uitgelegd kon worden als uitlachen van de journalist over een niet voetbalvraag. Het gelach van de trainer was daarnaast een signaal voor de belachelijkheid van de situatie en als waarschuwing naar Wesley.

 

Yolanthe had vorige week haar vrijgezellenparty met 75 “vriendinnen”, dat zegt al genoeg natuurlijk.  Wesley is een straatjongen. Van het type dat graag op het plein pronkt met zijn nieuwe bromfiets of sportauto met lawaaiuitlaat. Dan maar met dit dan met zijn hersens, die het gemiddelde niet of in het geheel niet overstijgen. Yolanthe is nu zijn trofee.

  

Wesley is ook geen jongen om ruzie mee te maken, want dan heb je een slechte aan hem. Snerende opmerkingen, geen bal afgeven. Wel weer een met een klein hartje die bij tantes en oma op bezoek gaat en kinderen van zijn amateurclubje uitnodigt in Milaan. 

 

In zijn hart weet Wesley dat het bezoek van Yolanthe ongelegen komt. In Enschede was er al die kleedkamerscene na een blessure en nu dit. Dat Yolanthe een liefdestatouage kwam laten zien maakte hem weer -heel even- blij. Zelf heeft hij ook tatoeages. De ergernis die bij Wesley van de trainingssessie afspatte sprak boekdelen. Op dat moment voelde hij de ellende al op zich afkomen.

 

Het schisma in de groep, voelde hij als eerste. Hij merkte dat sommige spelers wat afstandelijk waren. Ze hadden geen uitnodiging voor het aanstaande  huwelijk in de Toscaanse heuvels gekregen en sommige spelersvrouwen hoorden bij de 75 “vriendinnen” en andere niet.

 

Dat hij een andere speler waarvan ik de naam niet zal noemen tegen een van de hulptrainers hoorde zeggen dat hij nog liever “een dikke negerin uit het township in het donker van achteren wilde nemen dan die neptrut Yolanthe” deed zijn humeur niet goed.     

 

De berichten over het aanstaande vaderschap van Jan Smit zorgden al een paar dagen voor vreemde smsje en telefoontjes van Yolanthe. De verwarring van Wesley die zich -zoals zo vaak- uitte in agressie was te zien op de training van gisteren.

Meer stabiele spelers in de groep als Huntelaar, Schaars, Stekelenburg, Kuyt en Van Bronckhorst zijn al hoofdschuddend bij elkaar gaan zitten voor overleg. Na de Elia kwestie nu dit. En het volgende incident diende zich al weer aan.

Huntelaar kent Wesley wat beter uit de Madrileense periode en is uitgenodigd voor het trouwfeest. Voor hem was er gisteravond een fotoploeg van het door Yolanthe ingehuurde PR bureau in het hotel. Er zijn nota bene in de lobby van het hotel fotoportretten gemaakt van Huntelaar en later van enkele andere spelers. De bedoeling is dat alle gasten zichzelf in juli op grote aangelichte doeken tussen de cipressen kunnen herkennen. 

 

Wat een ellende allemaal zult u denken. Ja ellende, dat is het voor al degenen die het NL elftal een warm hart toedragen.    

 

   

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2010-06 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op WK deceptie voor Oranje – splijtzwam Yolanthe

 1. Theo zegt:

  Leuk blog.
  Cruijff zei het al: het gaat voor een goed resultaat om de détails.
  En die heb jij ruimschoots "gescoord".

 2. Noud Hovius zegt:

  Rene: Ik ben blij. Me dit stuk weet je me ervan te overtuigen dat voetballers in de basis (filosofisch gezien, niet als onderscheid tussen de spelers en de bankzitters), in de basis dus, gewone mensen zijn die in staat zijn tot emotie, koude berekening. Dat er pronkgedrag was wist ik al, maar daarmee heb je nog geen onderscheid tussen de pauw, de gorilla en de voetballer bewerkstelligd.
  Blij ben ik omdat dit leidt tot dieper inzicht in de straatbewoners rondom mijn steenkleurige woning, die maar geen oranje accenten wil krijgen. Ze zijn van houding veranderd en mompelen telkens over maandagmiddag waarop ze vrij zullen zijn, of juist niet dankzij de grmblklootzak van een werkgever. Maandag is kennelijk een feestdag, zo even op de kalender kijken.

 3. ron rozen zegt:

  Alles wat met een Y begint deugt niet. Wat is er niet met de Beatles gebeurt vanwege Yoko.

 4. An van den burg zegt:

  Ach, dat soort mensen draait zich om en neukt de ander!!!
  An.

 5. cor verhoef zegt:

  Hilarisch blog. Beetje Telegraaf met een knipoog. Heerlijk!
  Toch denk ik 2-0 voor NL morgenmiddag. Eerste doelpunt van Wesley…

 6. zelfstandig_journalist zegt:

  Als Yolante maar beseft dat het verwijderen van een tattoo nog pijnlijker is dan het laten aanbrengen. Voor als ze zich nog mocht bedenken …

 7. Doortje zegt:

  :))
  Maandag gaan we winnen met 2-0!

 8. Rene Scheffer zegt:

  Theo…noem het maar een detail, dat Yolanthededoe. Tis te overheersend
  Noud…Dat ook, maar vooral ook de combinatie van mannelijke zwakheid en een foute vrouw en dat in een context van een team.
  Ron…..een goeie, was ik niet opgekomen.
  An….Maar dat is niet alleen bij voetballers. en filmsterren
  Cor V…zo was het ook bedoeld. Overwinning van Nl verwacht ik ook.
  ZJ…Ze zal al wel meer tattoos hebben vrees ik.
  Doortje…Hm dat wel, maar je wil toch niet zeggen dat het juist komt door de komst van Y?

 9. zelfstandig_journalist zegt:

  Zou Wesley dan telkens met al haar exen geconfronteerd willen worden :-)?

 10. Rene Scheffer zegt:

  Hij is er zelf een, over enkele jaren. Hoop ik voor hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s