Zo erg als in Cambodja?


Zo erg is het nog niet en zal het niet worden, maar het is voor mij al iets meer dan een boze fantasie dat mensen met een bril en een minimaal half gevulde boekenkast de komende jaren bezoek kunnen krijgen van een staatsagent met een vriendelijke aansporing (we zijn wel Nederland) om `vooral niet te snugger te doen, want dat is in deze tijd niet gevraagd`. 
 
Hieronder zomaar wat korte prikkelende miniblogs over Nederland NU, een weergave van de gedachten die de laatste dagen door mijn hoofd gleden.
  
 
 
De kabinetsformatie
 
De laatste dagen ben ik tamelijk bozig over de kabinetsformatie en alles wat er mee samenhangt. Rutte, die nu eindelijk de kans krijgt een grote jongen te worden. Als nieuwe MP heeft hij veel stappen overgeslagen. Verhagen die zijn heerlijke leven als minister van BUZA  kan voortzetten. Dat zijn persoonlijke strevingen die makkelijk kunnen worden weggesublimeerd met aversie tegen de houding van de PvdA of het belang van snelle kabinetsvorming. Mijn bozigheid richt zich evenzeer tegen een meerderheid van ons volk dat niet heeft gestemd of op PVV of VVD (zeker wanneer je leest dat de achterban van de VVD nog rechtser is de de kamerfractie).
  
 
Servië
 
In Servië stemde in de jaren ´90 de meerderheid op een foute partij, de Nationalisten. Dat leidde tot geweld tegen onder andere Kroatië en Kosovo. Uiteindelijk werd Belgrado door de VS gebombardeerd en wij vonden dat eigenlijk wel best. Het was immers een fout land en Belgrado een foute stad en de kiezer had het vermaledijde bewind immers zelf in het zadel geholpen.
 
Welk regime hebben wij in het zadel geholpen? Wat zullen anderen nu van ons denken?  En wat vinden wij dan van die reacties? 
 
 
Over de kiezer – Leedvermaak
 
De Anita´s en Sjonnies en de Henken en Ingrids staan aan de wieg van het Rechtse kabinet. Zij hebben het gevoel dat de politiek niet luistert, dat het allemaal een pot nat is in den Haag en dat er een keer wat anders moet. Ze hebben hun zin. In hun kielzog hebben ook veel `net middenklasse` mensen op PVV (en soms VVD) gestemd.
 
De nieuwe “kleine luiden” met een hypotheek van 100.000 en de angst (volstrekt irreëel) dat de renteaftrek helemaal vervalt. Mensen met een leasebak en de angst voor een iets hogere bijtelling.
 
Moet ik ze uitlachen en bespotten om hun domme en onverantwoorde stemgedrag of moet ik mededogen met ze hebben en vanuit een gevoel van warmte hen proberen te verheffen. Ik weet het nog niet.
 
 
Over de huidige aversie tegen de PvdA
 
Vaak geen aardige mensen en wat hautain, verzuurd en arrogant ook, met uitzonderingen. Maar het gedachtegoed van de partij straalt these days alleen maar redelijkheid, bestuurskracht en een positie in het midden uit. Openbaar vervoer stimuleren zonder de auto te veel te pesten. De lage inkomens helpen zonder de hoge teveel af te romen, renteaftrek maximeren tot een ton of drie.
 
Wat wil een mens meer, zou je denken. Toch is er een anti PvdA sentiment.  Grote delen van het volk deinzen niet terug voor schrappen in ontwikkelingssamenwerking en het in stand laten van een abject hypotheekrenteaftrek systeem (dat rijken bevoordeelt).
 
En dan die bezuinigingen. Wanneer ik Onno Ruding gisteren hoor zeggen dat het te bezuinigen bedrag eigenlijk iets meer dan 20 miljoen zou moeten zijn, ga er dan maar gerust van uit dat 12 of 13 miljoen (waarmee de PvdA akkoord ging) meer dan voldoende is in een opwaartse economie.
 
 
Onze democratie of onze natie?
 
Wilders is nu als gedoogleider gepromoveerd van een individueel parlementslid naar een representant van een democratisch systeem, van een land, namelijk Nederland, ons land, dat een vijandigheid uitstraalt tegen de kernwaarden van een Westerse bondgenoot de VS, waar hij gaat ageren tegen de bouw van een moskee. Daarmee zet hij dan ook nog een keer ZIJN gedogers Rutte en vooral minster van BUZA Verhagen voor schut.
 
Het leidt er in haar uiterste consequentie toe dat Nederland cq. het Nederlandse volk (vertegenwoordigd door Kabinetsmaker Wilders) als vijand, als fout land te boek komt te staan. Dan is de vraag of er nog andere beginselen zijn, beginselen van moraal een fatsoen of natuurrechtelijke beginselen die de “democratische beginselen” even overrulen en ervoor kunnen zorgen dat we op een normale manier onze betrekkingen met bevriende naties kunnen onderhouden.
 
Vorig jaar speelde een zelfde discussie bij een bezoek van Wilders aan Turkije. Wie kan hier een rol spelen? De Koningin?
 
 
Over Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Zuid Afrika,  België en Cambodja
 
Allemaal in meer of minder mate foute landen in onze ogen. Extreem Rechts of  extreem Links of Nationalisten aan de macht of in grote mate in de oppositie, soms met ras als onderscheidend criterium. Racisten die salonfahig worden gemaakt. Vlaams Blok, Haider, Botha etc. We hebben ze verketterd, die landen.
 
En kijk nu eens bij ons. Geen duurzaamheid, geen ontwikkelingssamenwerking, publieke omroepen gekielhaald, Islamieten verdacht gemaakt. Wilders als gedoogleider. 
 

 
Zo erg als het in Cambodja was, met nota bene een links dictatorregmie, is het nog niet, maar het zal niet ver meer zijn dat mensen met een bril en een minimaal half gevulde boekenkast bezoek krijgen met vriendelijk aansporingen `Vooral niet te snugger te doen, want dat is niet gevraagd`.  En als men dan ook nog een VPRO gids ziet liggen:  “Mevrouwtje, de omroep gaat verdwijnen, zullen wij het voor u opzeggen, wilt u ons machtigen?"     
 
Het aparte is dat er in Cambodja sprake was van een extreem links/marxistische stroming met staatsgeweld en zonder democratie, terwijl er in Nederland een extreem rechts klimaat in een democratie zonder staatsgeweld, lijkt te onstaan.
 
Maar wel in beide gevallen met een afkeer van "intellect, verstand, cultuur, wetenschap en wijsheid".
 
"Vervlakking en simpele volksheid" was er in Cambodja ten dienste van Marxistisch werkregime. Die vervlakking en vervolksing lijkt vreemdgenoeg bij ons ten dienste te komen aan een revitalisering van rechts kapitalisme.
 
 
 
Over zelfbevestiging/late erkenning
 
Zijn we moreel hoogstaand en tolerant?
 
Een pleister op de wonde voor mezelf is dat ik tegen alle stromingen in, de laatste 20 jaar overal heb verkondigd dat Nederlanders niet per definitie beter zijn dan Zuid Afrikanen, Oostenrijkers of Duitsers. Vrienden heb ik daar niet mee gemaakt. Tegen alle stromingen in heb ik overigens OOK gewaarschuwd voor een te politiek correcte benadering van het vreemdelingnevraagstuk.   
 
Onze moreel hoogstaande denkbeelden en onze tolerantie zijn naar nu blijkt slechts vernis en eerder een uiting van ignorantie.
 

Zeker ook omdat onze moderne samenleving er veeleer een is die als `gesloten` kan worden gekenmerkt. Institutionele uitsluiting met ons systeem van `vrije schoolkeuze` en een daaraan gekoppelde sociaal culturele gelaagdheid in verenigingsleven. Een woningmarkt die niet vrij is en waarvan de hogere blanke segmenten gesubsidieerd bij elkaar kruipen.
 
We blijven graag veilig in onze kring en daar hebben we veel voor over, zelfs ontkenning en de idee dat we een modern (soms links) liberaal gedachtegoed hebben. Collectieve cognitieve dissonantie kun je dat noemen.
 
  
Een sombere tijd.
 
Het is dat ik zo van de leuke dingen van het leven houd, het eten, een gevulde zomerjurk, een drankje, de zon, vakantie, een voetbalwedsrijd. . . .
 
Dat houdt me met nog wat andere dingen en mensen toch heel aardig op de been. 
 
 
 

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in rene-vkblog-2010-08 en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

35 reacties op Zo erg als in Cambodja?

 1. Rene Scheffer zegt:

  Zojuist had ik een reactie op mijn blog van ene Jan Plezier.
  Bij het aanklikken van zijn naam kwam er een waarschuwingspagina van de VK tevoorschijn en niet zoals normaal de VK blog pagina van de blogger, Voor de zekerheid heb ik de reactie verwijderd. De heer Jan Plezier was het niet eens met mijn analyse en uitte dat redelijk heftig (mijn blog nodigt daartoe ook wel uit), Maar goed JP is kennelijk geband en dat zal niet voor niets zijn.

 2. antoinette duijsters zegt:

  Nou Rene, zelden zo een goede analyse gelezen.

 3. André Vermeulen zegt:

  Hr. Scheffer, met veel instemming uw bijdrage gelezen. Ik had mij zo juist uitgeput in een beschouwing over de overeenkomst met een periode in de dertiger jaren, die ik nog bewust heb meegemaakt, nl. Von Papen / Hitler versus nu Verhagen / Wilders.
  m.v.g.

 4. Rene Scheffer zegt:

  Antionette duijsters
  Zeer vereerd, dank voor compliment
  Andre Vermeulen..
  Dank voor instemming. Van Papen…..nog niet van gehoord. Ik ga eens wat lezen.

 5. Theo zegt:

  Vanmiddag teruggekeerd en je blog met veel genoegen gelezen. Drie weken verstoken van NL-nieuws ben ik weer aardig bij. Ik heb overigens Denemarken niet als een fout land ervaren (zie mijn blog).
  Allereerst de vaststelling dat NL al meer dan een eeuw een coalitieland is, met wat kleine voordelen en vele nadelen. Het past bij onsze politieke cultuur, hoe graag ik die ook wat zou willen bijstellen. Neem van mij aan dat elke politicus op z’n minst twee doelstellingen heeft: iets voor het land/regio/gemeente betekenen en iets voor jezelf (binnenhalen). Daarin verschillen de NL-se politici niet erg van de NW-Europese.
  Je roert zoveel thema’s aan dat ik me tot bovenstaande heb willen beperken. Ook dat is een compromis (met mezelf).

 6. Rene Scheffer zegt:

  Theo
  Welkom terug in NL
  Ik ga je Denemarken blog lezen. Ik het het een en ander gemist hier.
  Komt ook door mijn twitteractiviteiten waar ik me onder andere druk heb gemaakt over dat foute protserige huwelijk van Yolanthe (met de arme Wesley als subject) met de 130 albino herten en zonder de 75 vriendinnen,
  Verder hier heel veel gedoe over de moderator en mensen die geband zijn of worden. Vreemde sfeer hier met een enkeling die rustig onaangedaan doorblogt.

 7. zelfstandig_journalist zegt:

  Misschien is dat juist het manco van de PvdA tegenwoordig: dat de partij te gewoon en te redelijk is.

 8. Hans van den Broek zegt:

  Er zijn blijkbaar foute partijen en domme mensen die op foute partijen stemmen. Foute argumenten om op een partij te stemmen zijn bijvoorbeeld angst voor verslechtering van de hypotheekaftrek en angst voor een hoger bijtelling voor de leasebak. Allemaal smerig eigenbelang.
  Goede redenen om bijvoorbeeld op de PvdA te stemmen zijn zaken zoals een hogere uitkering, faciliteren van religieuze verlangens, subsidies voor multiculti feestjes, geen verslechtering van de immigratieregels en asielmogelijkheden zodat je je familie ook van verzorgingsland Nederland kan laten profiteren.
  Mensen die bang zijn voor de ellende die de ongebreidelde instroom van kansarmen over het land heeft uitgestort zijn gewoon dom, dat in tegenstelling tot de uitkeringstrekkers en halve analfabeten waar de PvdA het van moet hebben. Zij moeten hun mond houden en gewoon doorgaan met werken om die 169 miljard euro te verdienen die per jaar over de losers in deze samenleving wordt uitgestort (en waarvan een flink deel in de zakken van linkse bestuurders van sociale voorzieningen verdwijnt).
  Helaas meneer Scheffer, zo dom als vroeger, toen ze gewoon op CDA stemden omdat dominee of pastoor dat zei, of op de PvdA omdat hun vakbondsbestuurder dat opdroeg zijn ze niet meer. Als iemand met 1000 boeken inde kast onzin kletst dan is dat gewoon iemand die onzin kletst.
  De mensen die in Cambodja de dingen hebben gedaan die u nu in Nederland verwacht (doe toch normaal!) waren links, niet rechts, en noemden zich socialisten, net zoals Jozef Stalin, net zoals Adolf Hitler. Het is jammer voor u, terwijl u toch superieur want links bent, maar links staat voorlopig even in de hoek van de losers. Een rechts kabinet is een vanzelfsprekend resultaat van de wens van de meerderheid omdat links het verknoeid heeft. En nog iets, waarschijnlijk staan er in rechtse boekenkasten meer boeken dan in linkse boekenkasten, dus uw linkse vrienden hoeven niet zo bang te zijn.

 9. Rene Scheffer zegt:

  ZJ
  Ik vrees dat dat wel een probleem is. Ook eenbeetje van het CDA
  Het is dan ook een probleem `van de mensen` dat er nu minder redelijke parijten aan de macht komen. `De mensen`zullen er ook het meest last mee krijgen.
  HvdB
  Mijn stuk daagt uit dus u kunt uiteraard zo reageren. Overigens, mijn meeste vrienden of beter mijn sociale omgeving zijn/is rechts, al een probleem op zich. U draaft door ook aan het eind, waar ik juist op dit punt (vergelijking met Cambodja) nuanceer. Maar uw korte samenvatting is wellicht onbedoeld juist. In mijn ogen stemmen domme en/of foute mensen op foute partijen, doorgaans ook op foute gronden. Maar anderen vinden mij mogelijk dom, dat kan. Qua instroom en assimilatie, daar heeft de PvdA steken laten vallen in de jaren ’80 en ’90, de tijd van het politiek correct denken, ook fout. Ik ben genuanceerder dan soms uit de lijn van het stuk blijkt. Maar het is een column, blog en daarin mag je wat overdrijven.

 10. cor3306 zegt:

  veel van je ‘gemopper heeft mijn instemming…..ik heb een dubbelfocusbril en m’n boekenkasten zijn hoogzwanger; er valt wekelijks nog een varagids in de bus( die ik eigenlijk niet meer zo nodig heb) dus ik kan de koffie klaar zetten voor zulk vriendelijk bezoek

 11. sprakeloos zegt:

  Gaat het een beetje mijnheer ‘Rene je houdt het niet Dröge"

 12. Mephisto zegt:

  Ik noem het anders: Dankzij 150 jaar industrialisering neemt het "proletariaat" het van ons, welkdenkende mensen, over. Zij hebben immers 150 jaar lang weldoorvoed kunnen voortplanten, onder het toeziend oog van de groot-industriëlen. En we weten allemaal wat een industriëel verafschuwt: weldenkende mensen. Die gooien alleen maar roet in het eten (eigen roet, wel te verstaan) en vermanen de industrie enkel maar tot kostprijsverhogende schoonmaakoperaties. Van de eigen rotzooi, wel te verstaan.
  Dus heeft ons industriëel erfgoed 150, 200 jaar lang geïnvesteerd in het dom houden van de arbeider en het buiten spel zetten van de ethische mens. Met als gevolg dat de gegenereerde bevolkingsgroep die zonder industrie niet kan overleven (zet maar eens een fabrieksarbeider in de wilde natuur), zich nu in hun bestaan bedreigd voelen…

 13. sprakeloos zegt:

  Geinige opmerking Mephisto, ik ben niet met je eens met de in achtneming van het werk van Abraham de Swaan: Als de noodzaak bij de elite aanwezig is voor verbetering in de maatschappij, dan zullen zij de weldenkende (eventueel vooruitstrevende) mens de ruimte geven voor beschavingsoffensieven of zo u wilt emancipatie. Zo ver is het blijkbaar nog niet…..

 14. Hans van den Broek zegt:

  @ Mephisto: U beschouwt zich als een "weldenkend"mens en het bevalt u niet dat het "proletariaat" het overneemt. Persoonlijk zeg ik altijd dat er vroeger proletariërs waren en tegenwoordig proleten, maar dat is een nuance.
  De vraag is, wie behoort tot de groep weldenkende mensen die wel mag beslissen over het beleid in Nederland en wie moet daarvan uitgesloten worden? Een examen wellicht? Maatschappijleer? Economie? Attitude naar de multiculturele samenleving?
  Wat u zegt is natuurlijk eigenlijk exact hetzelfde als wat de door u verafschuwde proletariërs zeggen: "Straks nemen de buitenlanders het van ons over!" inclusief dat deel over het voortplanten.
  U praat over dom houden van de arbeiders. Hebt u niet gemerkt dat er scholen zijn, studiebeurzen, en dat vrijwel iedereen ongeacht inkomenssituatie van de ouders, wellicht met de nodige inzet opoffering, elke gewenste opleiding kan volgen? Mits natuurlijk de capaciteiten aanwezig zijn. Op welke wijze worden de arbeiders, volgens u, dan dom gehouden?
  De arbeider zou zich niet staande kunnen houden in de natuur en is dus gedegenereerd begrijp ik. Die weldenkende elite van u kan dat wel? We zetten u in dat reservaat Oostvaardersplassen en over een jaar dan bent u daar nog steeds, gezond en wel.
  Beseft u wel dat een mens alleen niets is, dat de mens bedoeld is om onderdeel te zijn van een geheel en dat dat geheel alleen succesvol kan zijn als alle onderdelen goed functioneren, ook die "domme" arbeiders. En, weet u wat het is, de "elite" heeft de arbeider wel nodig maar de arbeider heeft echt geen elite nodig. Die kwamen pas later in de historie als parasieten op de rug van de arbeider zoals nu die directeurtjes van ziekenhuizen, zorginstellingen, woningbouwverenigingen die hun zakken vullen uit het belastinggeld dat de arbeider met hard werken verdiend voor zijn sociale voorzieningen. Die arbeider voelt zich overigens niet in zijn bestaan bedreigd maar in zijn cultuur, zijn vrijheid en in zijn veiligheid.
  Sorry mijnheer Mephisto, uw reactie is een voorbeeld van fascistisch denken.

 15. Rene Scheffer zegt:

  Cor…
  Thanks voor herkennin/support
  Sprakeloos…
  Neutraal statement van u? Maar bedankt voor bezoek.
  Tweede opmerking van u: de eerste golf emancipatie is al geweest, zeg maar van 1965 tot heden, maar kennelijk niet met voldoende succes.
  Mephisto….
  Ik kan u volgen maar niet volledigmee eens.
  Het komt zo vaak op straat voor dat ik denk " de mensen zijn toch allemaaal naar school geweest, hebben kunnen leren. we hebben ze de kansen gegeven". Maar degeneratie zie je ook bij de elites. Foute advocaten, notarissen, directeuren (ook in de pubieke en semi publieke sector).
  HvdB
  U reageert met name op Mephisto. Blijf ik grotendeels even buiten, U schiet ook wat door. Tegenstelling arbeider en elite is m.i. minder scherp als wordt voorgsteld door u en M.

 16. paco painter zegt:

  Niks mis met je analyse

 17. Aad Verbaast zegt:

  Heel ander blog van je dan dat ik lang gelezen heb van je.
  Maar bevalt prima! Stof tot nadenken geef je en dat ga ik zeker doen. Zitten heel wat opvallende gezichtspunten in. Vooral die dissonantie, ignorantie etc. Ik denk dan aan het begrip verdoving.
  Maar nu weer even wakker geschud 😉

 18. Rene Scheffer zegt:

  Paco P…
  Thanks
  AAD V…
  Thanks. Mijn oeuvre is zeer divers al zeggen mijn criticasters dat het uiteindelijk allemaal hetzelfde is.

 19. BarbaraJansma zegt:

  Dat koesthouden doet me denken aan Brave new world van Huxley.
  Artikel on social media: http://beyondgrowth.net/social-criticism/social-media-moving-towards-a-brave-new-world/
  Ook moet ik denken aan een mierenhoop. Van een afstandje verandert er niet bijster veel en spelen we allemaal op de een of andere manier een rol, als een radertje in een masjien. En verandert er denk ik niet veel aan de verhouding schreeuwers, meelopers, denkers en doorganers.
  Van dichtbij is dit blog van belang.

 20. Rene Scheffer zegt:

  BJ
  Thanks.. Net dat artikel gelezen. Zit veel waarheid in.
  Ik geloof alleen niet dat er sprake is van een grand design om de mensen zich zo te laten gedragen.
  Ze doen het zelf uit naaapgedrag, luiheid, verveling etc. Foto van Loveparde bij dat artikel is tekenend.

 21. BarbaraJansma zegt:

  Nee, dat geloof ik ook niet echt. Maar soms voelt het alsof er wetmatigheden zijn, puppets on a string zeg maar. In meer of mindere mate geldend voor iedereen.

 22. Henk&Ingrid zegt:

  Heerlijk is dit, de zuurgraad loopt al flink op en dan moet het echte werk nog beginnen.

 23. Rene Scheffer zegt:

  BJ
  Geldt zelfs ook voor mij….ik loop ook weleens achter trends aan of met de stadionmars met duizenden naar het voetballen, maar wel af en toe blijven nadenken.
  Henk en Ingrid
  Het moet inderdaad nog beginnen. Ondanks weer groeiende economie fikse portie bezuinigingen en dat komt echt vooral bij u en uw geestverwanten terecht, helaas. Volgende keer wat kritischer de verkiezingsprogramma´s lezen en wanneer u gristelijk bent, ja dan zou je je toch helemaal moeten schamen.

 24. Henk&Ingrid zegt:

  Ha,
  Wij kijken naar RTL en we hebben er dus geen last van als die subsidiesponzen in Hilversum worden uitgeknepen. Wij zijn geen Afrikaanse dictators en we hebben geen rekening in Zwitserland en dus hebben we er ook geen last van als er geen Nederlands belastingelgd meer op wordt gestort met de omschrijving ontwikkelingshulp. Als de instroom van nutteloze immigranten stopt dan zal ons dat niet deren, integendeel. We hadden er ook niet op gerekend dat we nog eens in een JSF gingen vliegen, dus daar missen we ook niets aan. Een beetje minder oorlog voeren in achterlijke landen doet ons ook niet pijn en scheelt zomaar weer een paar miljard. Verder hebben we geen links hoofd en dus konden we de subsidieloketten die straks dicht gaan toch al niet vinden.
  Zit maar niet over ons in, de zon gluurt achter de wolken van de linkse storm die gaat liggen.

 25. Noud Hovius zegt:

  René, u denkt, u bestaat.

 26. sprakeloos zegt:

  Rene, het is een vrij neutraal statement, eerder eentje van empathie en zorg, want ik weet niet of je het programma van Gert Jan Dröge kent? In de jaren negentig bezocht hij glamour en glitterland en als het te heftig werd, kwam er een vrouwelijke voice-over met de woorden: Gaat het een beetje mijnheer Dröge, dit is een beetje een variatie op een thema.
  Zulke uitgesproken stukje schrijf je in de regel niet, vandaar.

 27. sprakeloos zegt:

  Trouwens, @ Henk en Ingrid, noem me een periode waarop links een meerderheid heeft gehad, ik heb die vraag op het blog al wel twintig keer gesteld.

 28. Henk&Ingrid zegt:

  @sprakeloos 08-08-2010 16:17
  We leven in een coalitieland en hele sectoren zijn aan links overgelaten. Het zijn die sectoren die de zaak naar de ratsmodee helpen..

 29. sprakeloos zegt:

  Ik ga het blog van Rene niet verder besmeuren door hier op in te gaan. Drogredenen, angstpsychoses en bewuste kleineer politiek van zieke mensen die de ‘gewone man’ bespeelt door leugens te verspreiden en de media te beheersen. Linkse media, pleurt op, al jaren in de minderheid, zelfs op de publieke omroep, maar ieder links geluid, vaak beter gefundeerd, wordt door de ‘Bastogne Duo’ regering in aanbouw c.s. groot gemaakt met onpasselijke idioterie die de indruk wekt dat de linkse media groot zijn. Op krantengebied hebben AD en Telegraaf en wel zeer ruime marktpositie. Links moet zeker drie keer zo groot worden, willen ze dat kunnen bereiken. Schaam je de naam Henk en Ingrid te dragen.
  Sorry Rene, zal me niet meer laten verleiden om op onzin te reageren.

 30. BarbaraJansma zegt:

  Rene, dat bedoelde ik niet, dat zelfs jij met de massa meehopst, ik bedoel dat zelfs het behoren tot het denkende onderdeel niet een keuze hoeft te zijn. Een optocht van Ensor, waar ook de elite deel van uitmaakt.
  Het lijkt op determinisme, is het misschien ook wel. Als Aunt Hillary spreekt zijn het niet de individuele mieren die je kunt verstaan…
  Zoals Sprakeloos suggereert, dat links altijd een minderheid is: kan het niet zo zijn dat links (of rechts) altijd rond hetzelfde percentage hangt, en soms meer of minder macht heeft, naar gelang de steun van massa?
  En dat die massa altijd hetzelfde potentieel heeft? Maar afhankelijk van de mode reageert? En dat die mode veranderlijk is? Sorry als ik het te algemeen trek nu.

 31. Henk&Ingrid zegt:

  @sprakeloos 08-08-2010 17:22
  Juist.pleurt op , wij verwachten gasten, zo sprak links jarenlang tegen de mensen die wel iets nuttigs deden.
  Maar Henk&Ingrid zijn dat soort links egoisme zat. Henk en Ingrid laten zich niet meer gebruiken om linkse hobbies te financieren. Wen er maar aan.

 32. Rene Scheffer zegt:

  Henk en Ingrid
  Ten eerste waardeer ik het we jullie mening ook kunnen lezen. U punt is duidelijk en soms leuk geschreven ook, met de juiste voorbeelden, maar het bevestigt ook wel het beeld dat jullie slechts naar het eigen belang kijken.
  Sprakeloos….
  Ja ik ken Droge. Klopt dat mijn blogs niet altijd uitgesproken zijn, de politieke meestal wel en dat zijn er 1 op 25.
  Noud H….
  Ja dat is ook zo. Duidelijk punt en misschien ook wel onderliggende drive.
  Sprakeloos….
  Henk en Ingrid zijn mijn gast !
  Wel het soort gast dat je enkele uren op een verjaardag kan velen, er zijn er ook zo veel van, en dan kan het even gezellig zijn. Maar veel langer ook weer niet. Dan gaat de beperktheid irriteren en hoor je steeds dezelfde dingen onder gelach en `ja toch niet dan`.
  Maar het is zo dat mensen het gevoel hebben dat links de media beheerst, dat was vroeger even zo, maar al jaren niet meer. Het aantal rechtse specifieke meningen op TV lijkt toch minder te zijn en dat komt omdat ze minder goed verkoopbaar zijn denk ik, zelfs een Frits Wester op RTL 4 is nog enigszins redelijk. Later meer.

 33. Rene Scheffer zegt:

  Sprakeloos…
  De naam Henk en Ingrid. Er zijn meer dan een miljoen van het soort. Ze hebben wel redelijke normen en waarden patronen en zullen een buurman in nood helpen, dat dan weer wel, in die zin neem ik het voor ze op. De linkse mens is eerder geneigd de verderwegstaanden te helpen. Met de buren heeft hij een oppervlakkiger band. Door werk en opleiding heeft hij vaak een wat breder en uitgestrekter netwerk.
  Maar goed de gezellige Henk en Ingrid hebben anno 2010 hun faux pas, zoals links dat in de jaren 80 had, met het poltiek correcte gedrag. Henk en Ingrid moeten het niet over te moeilijke dingen hebben, dan komen ze toch wat beperkt over.
  Nu weer even genoeg. O ja, Henk en Ingrid moeten er wel aan leren wennen dat ze anders dan voorheen wel vaker worden tegengesproken, nu ze zich in het politieke domein begeven.
  BJ…
  Voelde me ook niet persoonlijk aangesproken, maar lemmingengedrag zie je overal, zeker ook bij de jeugd (love parade), bij links dat 20 jaar achter de door de Volkskrant gedomineerde meningen aanliep zonder enige eigen reflectie en nu ook nu ook bij rechts waar de gewone mensen echt denken dat maximeren van de hypotheekrenteaftrek tot 3 ton hen raakt.

 34. Henk&Ingrid zegt:

  @Rene Scheffer 08-08-2010 20:58
  Ik kom dat inderdaad wel tegen, dat mensen denken een verjaarfeestje aanzien als de maat is voor zaken des levens. Zoiets roept een beeld van oppervlakkigheid op.
  Overigens is de meervoudsvorm van U gewoon U en niet jullie en daarnaast kent de 2e persoon enkelvoud ook een possessivum. Het is maar een tip.
  Hoe uit onze teksten zou blijken dat wij slechts naar het eigen belang kijken ontgaat ons helaas volkomen. Jammer genoeg is dat verder ook niet onderbouwd. Wij hopen maar dat het niet de bedoeling was om alleen maar stekelig te doen.
  Henk&Ingrid wensen u allen nog een plezierige voorzetting van de avond en verder natuurlijk het allerbeste.

 35. Rene Scheffer zegt:

  Henk en Ingrid
  In mijn laatste reacties zocht ik al enige toenadering tot U zonder tegen U aan te gaan schurken.
  U was ook jarenlang de basis van redelijk stabiele kabinetten door uw stemgedrag op de middenpartijen VVD CDA en PvdA, Net als ik bent u wat wars van al te liberaal modernachtige politieke partijen (GL en D66) en hun politiek correcte achterban, die zelden in contact komt met de ingestroomde vreemdelingen. De ontevredenheid is door U gekanaliseerd richting VVD en PVV. We hopen eenmalig.
  Het brengt de maatschappij en uiteindelijk ook U weinig goeds. Marktwerking heeft juist geleid tot de door u vermaledijde veelheid aan instanties. mijn motto is ook "liever 1 groot GAK in de lucht dan 1123 private zorg en uitkeringsinstanties en arbodiensten zoals nu, die niet in d ehand te houden zijn"
  Afschaffen van allerlei regelingen in het kader van milieu/duurzaamheid zijn slecht voor het milieu voor uw kleinkinderen en wordt door uw kinderen in de portemonnaie gevoeld, ze hebben net een kleine schone en zuinige Peugeot 107 gekocht met belastingvoordeel en dat wordt afgepakt…. Ook heeft niemand er baat bij dat NL als een internationale pariastaat wordt gezien…..en zo kan ik doorgaan.
  Wellicht kom ik u nog tegen op de gezinscamping in de Dordogne, waar we met onze schoolgaande dochter ongetwijfeld nog wel een keer terechtkomen. Ik ben gesteld op privacy en doe op vakantie nooit te close met anderen, maar een bakkie koffie of een biertje moet lukken, zonder ruzie te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s