Kaiserchiefs zingen Smurfen CD !


Groot was mijn verbazing toen ik erachter kwam dat de Kaiserchiefs het lied van de Smurfen CD `Roekie Roeki Roekie’ in een eigentijds jasje bleken te hebben gestoken. Nu had ik in eerste instantie niet zoveel met de Kaiserchiefs. Het was een van de toppers bij Lowlands enkele jaren geleden. En Lowlands? Dat is doorgaans toch voor 35 minners. De Kaiserchiefs vielen me echter reuze mee.

De remake van Roekie Roekie Roekie heet ´Ruby`. Ik heb voor jullie de vertolking tijdens Pinkpop er op gezet. Wanneer je goed luistert dan kun je drie elementen onderscheiden in het lied. Er is het refrein “ruby, ruby, ruby”. Het is een uptempo deun die blijft hangen en klinkt alsof hij al 30 jaar bestaat. Het is nu nog niet echt een Klassieker. Ik verwacht dat de vertolking vanaf 2025 tot de top 10 van de 20 ste en 21 ste eeuw gaat horen. Daarnaast is er het tussenstuk. Het is een beetje Beatlesachtig qua melodie en simpelheid met tenslotte een vleugje Coldplay voor wat lichte close harmony en galm/echo.

Luister en geniet!

Hieronder de minstens zo vrolijke originele versie vanaf de Smurfen CD. Een smurfenCD met nog veel meer mooie liedjes zoals “De kleur is blauw” dat aan de wieg stond van Marco Borsato’s ROOD.

Smurfen, het zijn wezens waar ik wel degelijk iets mee heb. Smurfen zijn eensgezind/solidair, min of meer gelijk en hebben toch elk een eigen karakter. Daarnaast zijn ze vrolijk. Ik herken er de salonsocialist in die ikzelf ben.

De teksten zijn subliem
Lalala lalala Lalala lalala
Er is iets ergs gebeurd ‘K ben uit m’n broekie gescheurd. Etc.

Luister en geniet van de vrolijke smurfen!

Nog even doorzetten qua smurfen.

Mijn dochter Rozanne vindt het allemaal prachtig en danste enkele weken geleden op woensdagmiddag met haar vriendin Iris op het lied “smurfin”.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Kaiserchiefs zingen Smurfen CD !

 1. verrassend, prima journalistiek, dat je dochter leidend is verrast me niet, verrassend wel je stem

 2. renescheffer zegt:

  Ach ja….
  Die smurfenCD ken ik uit mijn hoofd en ik vind de smurfenuitvoeringen vaak nog leuker. Ik kan ze aardig meezingen. Mijn smurfenstem klinkt beter dan mijn gewone stem qua zingen.
  En ik ontdekte pas enkele dagen RUBY van de Kaiserchiefs

 3. Rubu is toch alweer van een jaar of drie geleden. Grootste hit van de Kaiserchiefs. Vind het persoonlijk niet zo’n geweldig nummer.

 4. Rubu is natuurlijk Ruby. U en Y zitten vlak naast elkaar op mijn toetsenboord :-(.

 5. renescheffer zegt:

  ZJ
  Ik heb het al zo vaak van de Smurfen gehoord dat ik de melodie kan dromen en daardoor denk ik ook extra kan waarderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s