Over de bekende Zeistenaar Enzo Knol


Wanneer ik geen dochter van 11 zou hebben, dan zou ik de naam Enzo Knol als verwoed krantenlezer, TV kijker en Zeistenaar wel kennen. Als fenomeen dat in Zeist woont, maar meer dan dat ook niet.

Mijn dochter Rozanne kijkt elke dag naar zijn “vlogs”, videoblogs op youtube. Daar heeft Enzo meer dan een miljoen volgers. Zijn filmpjes zijn een mengeling van gezelligheid, stoerheid, verwondering en alledaagsheid. Ik kijk soms mee. Hij verdient er zijn brood mee, meer dan dat. Hij verkoopt ook van alles met zijn naam. Dochter Rozanne draagt met trots een KP pet of trui.


Enzo is anders dan veel anderen denken meer dan een adhd achtige druktemaker. Hij is erg sociaal en hulpvaardig. In zijn filmpjes zien we hem bijvoorbeeld een oudere dronken leernicht meenemen in de auto, die een lift wil naar het station Bunnik. Die man wil de auto niet uit. Het geduld en de beleefdheid van Enzo zijn bewonderenwaardig. 

Een alledaags tafereel zien we vaak ook. Met vrienden Chinees (zijn advies: neem pasteitjes zonder vlees, lekkerder en goedkoper) halen bij Azie tegenover het gemeentehuis. Of het boodschappen doen bij de Jumbo en uitlaten van de hond, bumper. Enzo is bijna altijd vrolijk en ontspannen, alleen al daarom verdient hij de eer. Ook Dee is doorgaans helemaal haarzelf. Rustig, chagrijnig, verveeld, flirterig en verzorgend. Ze toont een wat breder spectrum aan gemoedstoestanden dan Enzo.

Hilarisch vond ik de vlog met het klaarmaken van de sla in zijn nieuwe appartement. Vriendin Dee zet de kibbeling klaar en Enzo zegt terwijl hij de slabak op tafel zet “….zo, nu wat slasaus erover….” Slasaus! Waar iedereen de meest ingewikkelde dressings gebruikt pakt Enzo Slasaus, het soort spul uit de jaren ’60 met de merknaam Livorno. Daarna kon helemaal niet meer stuk

Een week of vier geleden was Enzo gast bij RTL Late Night. Het ging over pestgedrag en Enzo is daar in zijn schoolcarrière ook slachtoffer van geweest. Hij weet dit goed te verwoorden en is een goede ambassadeur en ook boegbeeld tegen pestgedrag. 

Ook de familieleden van Enzo en Dee hebben inmiddels een zekere bekendheid. Ze figureren regelmatig in de blogs. Dee kan ook goed zingen en had een hitje met YOU.
Bij de avondvierdaagse zagen we opeens het jongere broertje van Dee, Quinn. Natuurlijk met zijn allen met hem op de foto. Vanmiddag waren we bij de film Angry Birds. Een van de vogeltjes, de gele, werd via de stem van Enzo nagesynchroniseerd. 

Enzo is regelmatig in Zeist te zien. De meeste mensen laten hem gelukkig met rust, uit respect voor zijn privacy. Als ik hem tegenkom? Misschien toch even een praatje en een selfie maken voor mijn dochter. Dat mag dan ook wel na dit blog.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s