“Trump versus Batman”


Gisteren was er de inaugeratie van Trump. Ik had geen zin te kijken. Een vorm van bewuste Denial, ter zelfbescherming. Het beeld dat ik van die man had was dat van een slimme en rijke zakenman, maar van het erg foute soort. Zoiets wordt vaak nog geaccentueerd door de soort vrouw aan zijn zijde en met name haar uitstraling en uiterlijk vertoon (in de kern was ze ooit een braaf Sloveens meisje). Dat beeld van Trump is het laatste jaar in de verkiezingscampagne niet veranderd.

Trump past in alles wat hij doet en hoe het volk op hem reageert erg in de foute personages in de vele Batman films. De Joker, de Riddle man, de Pinguin man, de bad hatter. Allemaal gemankeerde (vaak door jeugdtrauma) persoonlijkheden. Persoonlijkheden die het er om te doen is om “the citizens” van Gotham city te paaien met mooie woorden en speeltjes.  Precies zoals Trump gisteren (ok, ik hoorde een stukje op de radio). Het verloopt altijd zo dat de foute persoon door steun van het volk aan de macht komt, burgemeester wordt en de politie in de macht krijgt.

Daarna komt de ware aard naar voren en blijken plannen om de bevolking van Gotham City te vergiftigen (milieugevaar ontkenning) of blijkt er een deal met een andere foute persoon of mogendheid (Poetin) die dat gaat doen. Dit alles met een verdienmodel voor de foute man, uiteraard.

En dan komt Batman. Eerst is er grote argwaan tegen deze “loser”. Maar net voordat Gotham City (New York) ten onder gaat, komt Batman in actie en wint. Tot blijheid van the citizens. Het past 1 op 1 in het Trump scenario met als enige verschil dat New York (Gotham City) nu juist niet op de foute man stemde. Het land, de VS in meerderheid wel. Alleen…..in het echt is er helemaal geen Batman. Dat beangstigt. 

En kan Trump dan niets goeds doen? Heeft hij soms niet een goed idee? Ja dat heeft hij soms. Maar ik heb liever een goede man met soms een minder goed idee dan een foute man met soms een goed idee. Die foutheid zit immers zodanig ingebakken dat het uiteindelijk tot catastrofes moet gaan leiden. 

Mag ik dit wel zeggen als braaf ambtenaar in dienst van een gemeente in een land dat uiteindelijk goede betrekkingen met de VS wil en met een toekomstige regering, waar misschien zomaar mensen in kunnen komen die in mijn (bredere) netwerk zitten? Ja dat mag, vind ik.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Trump versus Batman”

 1. Je hebt het volkomen verkeerd gezien; maar dat is van een ambtenaar te verwachten.

  De persoon van Trump is volkomen onbelangrijk.
  Het ging tussen H Clinton en beschaving.
  Wapenfeiten van H Clinton: zij was 100% verantwoordelijk voor de oorlog met Libie, deels voor het onstataan en bewapenen ISIS, moord op Khadaffi
  Daarnaast: had zij nog wat moorden door CIA op haar naam staan; Chavez, twee politici in Brasilie; zij kregen allen een disigner kanker; ontworpen nadat HC DNA gegevens had verstrekt
  Zij wilde ook DNA gegevens van alle VN leden. Raad eens waarom
  Vorige week klapte een vliegtuigje neer in Brasilie, meet een CIA onwelgevallige rechter.
  Maar hoogte punt: De “zelfmoord” van dr Kelly; zat in onderzoek van Irak wapens en had alle bewijs om aan te tonen dat USA en GB een onterechte oorlog begonnen.
  Note: GEEN autopsie werd door bBlair geblokkeerd; vlgs specialisten is nog nooit iemand gestorven aan zijn “verwondingen”.

  In Usaen in EU: ambtenaren en politici zijn de grootste vijanden van de bevolking.
  Parlementaire democratie: laat me niet lachen.
  Eern kleine groep-die zich elitair vind, met een figuur als rutte–pure fascist- aan top doet en laat wat ze willen ten koste van laagst betaalden en non actieven.

  Als reactie erop: figuren als Trump, Wilders, le Pen.
  ZIJ vertegenwoordigen het onmachtige deel van de bevolking die WEL alles moet betalen voor de corrupte bureaucraten.
  Dat zijn geen nationalisten zoals CNN vertelt, maar patriotten die hun land waarvoor ze werken/werkten weer terug willen, zoals het hoort te zijn.

 2. Een GOED functionerend democratisch systeem is simpel.
  Tweede Kamer: niet meer dan 50 man. Alleen een voorlichtende functie.
  Eerste kamer: niet meer dan 10 man; controlerende functie; ook controle van kabinet met macht die te ontbinden
  Beslissingen: per electronisch maandelijks referendum; bevolking beslist
  Uitvoering: zaken kabinet, niet partij gebonden.
  Denktank voor het ontwerpen en voorstellen van beleidlijn.

  Uit EU; uit Nato; defensie opheffen op een paar duizend man met transport fascileiten na.
  Ook marine verschroten; zie hun prestatie; na jaren in Somalie, nog steeds 400 gegijzelden en tientallen gestolen schepen.
  Dat kan in halve dag opgelost zijn; ultimatum: bombarderen haven; bombarderen piraatnesten; infantrie bevrijd gegijzelden en schepen.

  Gulden terug.
  grenzen dicht Er zijn geen vluchtelingen in NL. Bij Mekka is een stadje-leeg- voor 3 millioen mensen; alle huizen airco en sanitair. Maar geen sociale dienst
  Vluchtlingen terug als oorlog voorbij is.Met dwang.

  bedrijfsbelasting omlaag; niet meer dan gemiddeld in EU
  Loonbelasting e.d omlaag
  30% ambtenarenn eruit
  Lonen en aanvullende voorzieningen ambtenaren gelijkstellen met metaal CAO.
  Ministerie van defensie opheffen; het calamiteiten legertje onderbrengen bij binnenlandse zaken.

 3. De kwaliteit van met name de linkschen partijen is op debielen niveau.
  Voorbeeld: de isiote wet op bio-ethanol, die volkomen zinloos is, en 100 millioen mensen wereldwijd meer honger geeft.

  Een simpele manier die beter resultraat had gehad: een tekst toevoegen, van”…maar niet van producten die voor menselijke voeding gebruikt worden….” of een simpele wet die stelt dan auto’s 4% zuiniger moeten worden.
  Zo simpel was het om goed te doen.

  Verzorgingstehuizen sluiten; WEL geld voor aanschaf verouderde kruisraketten met atoomkoppen, en een stiekum vermogen uitgeven voor reparatie van die rotzooi
  WEL betrokken zijn in 4 oorlogen, die de onze niet zijn; en er geen vergoeding voor vragen/nemen.

  B.v. een olieveld herstellen, en pompen tot kosten zijn gedekt.

  Zorg: de premie is verkeerd verdeeld.
  laagste inkomens mogen niet meer betalen dan 25 euro/maand; meer dan genoeg
  N.B: roemenen die naar west europa gaan sluiten een oostenrijkse verzekering voor minder dan 10 euro per maand…..

  Daarnaast moet HBO en WO onderwijs gereorganiseerd worden en toegankelijk gemaakt worden voor de lagere inkomens, hypotheek rente aftrek moet verdwijnen; belasting tarieven voor vanaf middenklasse moeten omhoog en gerekend worden ZONDER aftrekposten.

  Maar de stem op Trump en Wilders; is het oordeel van de bevolking over de corrupte en incompoetente zittende politici en ambtenarij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s