Mijn langverwachte #metoo blog.


Ik ook?

Nee, ik niet. Voor mij geen #metoo.

Ik heb er niets mee, niet als dader en niet als slachtoffer. Nu scheelt het dat ik niet echt iemand ben die in een machtspositie zit (zelfs thuis niet in relatie tot echtgenote Lucia de Spirt). En als ik er in de ogen van anderen even wel in zit dan haal ik mezelf er al snel weer uit door zelfspot en relativering.

Als slachtoffer? Als soldaat in Tongeren moest ik in 1980 van een Rotterdamse Tokkie segeant een keer naakt over de gang van de slaapvertrekken lopen. No problem, ging snel, in die tijd liep ik de 5 km in 17.30 minuten. Geen trauma. Door mijn onaangedane reactie stond de sergeant voor zijn maten voor lul.

De laatste tijd wordt ik ook wat opstandig. Stel dat ik ooit dader of slachtoffer zou zijn geweest, dan zou ik echt even wachten met het uiten ervan. Nogal suffig en een zwaktebod om midden in deze hype ermee te komen.

Het ergst vind ik het dedain over de tijd van vroeger. “Ja, 30 jaar geleden….dat was een andere tijd, toen was het een taboe en min of meer normaal”. Alsof dat een legitimatie is om 30 jaar niets te zeggen. Nu weet ik dat het uiten van dit soort dingen kennelijk 15 tot 30/40 jaar vraagt. Ok, maar geef potverdorie die tijd niet de schuld.

Ik leefde namelijk in die tijd, eind jaren 70, jaren 80. Dat was echt geen rare tijd. Mensen waren mondig, er waren procedures. In de jaren 70 waren er assertiviteitscursussen van de AVRO nota bene. Mensen lazen veel meer de krant. Uitten zich in het algemeen intelligenter dan nu. Er waren rode vrouwen en “Opzij” werd beter gelezen dan nu. De vakbonden hadden veel meer leden. Bij iedereen in de diensttijd was lid van de VVDM. Alles was echt wel bespreekbaar.

Dus geen gezeik meer over die tijd #metoo mensen!

O ja, uh ik sta wel in een filmpje in een rol als vieze kantoorman (in een machtspositie) t.o.v. zijn blonde secretaresse, gespeeld door Janneke Jager, die ik vandaag toevallig tegenkwam en die me inspireerde voor dit blog. Het was maar een rol. Een rol die me overigens wel paste…..

Bekijk het filmpje met mij als vieze kantoorman.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s