Anders dan bij vrouwen…er is nooit een betere tweede …”


“…. De eerste voetbalclub uit je jeugd, is altijd de beste….er komt nooit een betere”. Ex FC Amsterdam speler Rob Bianchi zette het sentiment voor ruim 120 man mooi neer. Het ging er vanmiddag in als koek bij de supporters van Veendam, SVV, Haarlem, RBC, FC Amersfoort, FC Amsterdam, AGOVV en Wageningen, de uit het betaalde voetbal verdwenen clubs.

NAAR HET STADION

Hetzelfde gevoel als 25 jaar geleden (in 1992 raakte Wageningen failliet) was er vanmiddag weer. Hartslag gaat omhoog bij het oprijden van de Wageningse Berg. De auto neergezet. De pas versneld. Alsof het stadion volzit. Ik heb geen kaartje gekocht. Dat doe ik nooit tevoren. Het is uitverkocht. De kantine op de Wageningse Berg kan niet meer dan 100 tot 150 mensen aan. Het lukt me om binnen te komen in het kielzog van de SBS journalisten van “het Hart van Nederland”. Ik babbel even over mijn ex collega Ivo. Ik betaal wel gewoon €10. De wedstrijd tussen mensen van “Staantribune” en oud FC Wageningen is net begonnen.

HAZELHEKKE

Wie is die man met die hoed en veel te dikke sigaar? In eerste instantie herkende ik hem niet. Een foute voorzitter van een net failliet gegane club? Het is Gerdo Hazelhekke, clubicoon en topscorer van FC Wageningen. Even een selfie.

MIJN FACEBOOKVRIENDEN

Harold van Kooten is druk in de weer. Hij regelt ook vandaag weer van alles. Ook Anton Dammingh zie ik, voor het eerst in het echt. Daniel Chagall mis ik. Is dat niet Bernard Weerdmeester van RDZ? Ooit manusje van alles bij Wageningen.

DE ONBEKENDE MAN met TOLK

Ik was op de parkeerplaats “aan de praat geraakt” met een man. Hij reageerde niet echt en maakte gebaren. Al snel blijkt dat hij doof is. In het stadion leg ik weer contact. De doventolk Anneloes meldt zich. De man (ex speler van de vvMaarssen) heeft haar die middag ter beschikking. Geen straf. Even wat korte gesprekjes, waarbij ik me moet inhouden, ik wil te snel praten, Heb meer ervaring met blinden dan met doven. Ik zet de twee op de foto met Gerdo.

BINNEN

Paneldiscussies en presentaties binnen. Mooie verhalen van ex voetballer (en hockeycoach) Rob Bianchi over FC Amsterdam. Veendam Cultheld Angelo Cijntje, Haarlem spits Jo Bockling. Bekentenissen en spannende verhalen van Gerdo Hazelhekke.

TENSLOTTE

Even een kwartier in mijn eentje langs het veld. De watertoren, die prachtige van lichte dauw voorziene grasmat. Het herfstbruin achter het doel. Maar snel lid geworden van “de Staantribune” een groep nostalgische voetballiefhebbers (gras, oude stadions, verdwenen clubs). Een leuke middag.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s