Horror in Hoog Catharijne, waar is mijn dochter?


Dochter wilde naar de nieuwe “Five Guys” bij Hoog Catharijne en Utrecht CS. Ik vind dat we met de bus moeten. Vrouw en dochter stemmen in. Auto aan Kroostweg Noord gezet en bij Jordan Lyceum, daar gaan 8 bussen per uur naar Utrecht. Veel relaxter dan de auto. Zelf waren we wel benieuwd naar de nieuwe inrichting van het gebied. Bus uit. Roltrap op en dan rechtsaf door de stationshal naar HC.

DE POORTJES

Ow, poortjes? Ok, we hebben alle drie een OV kaart, ik zelfs een NS kortingskaart tevens OV kaart. Wij door de poorten op weg naar de vernieuwde stationshal en HC. “We lopen de goede kant op volgens Google Maps“ roept dochter Rozanne nog.

Wat lees ik bij het passeren van de poortjes? “U ben ingecheckt”. Lucia en ik lopen ietwat verbaasd door. Rozanne volgt, denken we. Na 50 meter krijg ik een raar gevoel. Ik kijk rond. Geen Rozanne. Na 70 meter alarmeer ik Lucia. We kijken om ons heen.

In de verte staat ze te zwaaien. Voor de poortjes. Wij ernaar toe. “Mijn OV kaart doet het niet!” Wij proberen terug te gaan. De poortjes sluiten steeds. Vreemde melding “u bent al uitgecheckt” of “u bent inhecheckt”. We komen niet bij elkaar, ouders en dochter, gescheiden en geen perspectief op hereniging.

Ach bedenkt Mijn vrouw……haar OV jaarkaart is niet bij NS geactiveerd, dat had ik ook twee maanden geleden, wat een grote ellende en onbegrip bij een deel van het NS personeel gaf dat bij het overstappen op Utrecht HC..”

De arme….ik denk aan Bambi het hertenjong. Twee minuten weten we niets beters dan wezenlos rondlopen. Een praatpaal, zie ik. We drukke op de knop, maar horen niets.

GESPREK MET DE PRAATPAAL DAME

Ik “wie is daar? We zitten vast, we staan in de hal, we kunnen er niet uit en dochter komt er niet in!”

Zij: “Rustig meneer, vertel eens…”

Ik: “De poortjes, dat kan toch niet, ze moeten open we willen eruit”

Zij: “Vertel nu eens precies….”

Ik: “Ik krijg een rare melding bij de poort, …”u bent al ingecheckt of uitgecheckt… en mijn dochter kon er niet in, we kunnen er niet bij”

Zij, geirriteerd: “Als u dat gelijk gezegd, die melding, had had ik u eerder kunnen helpen”

Mijn vrouw: “Nou, die is wel heel onvriendelijk”

Zij geirriteerd: “Maar waar moest u heen, HC of het Centrum? Dan moet u helemaal niet niet in de Stationshal zijn, u had gewoon de passage moeten nemen”

Ik: “Hm dat windgat of tunnel of roltrap?”

Zij: “Een brede straat met gezellige eetzaken en winkels”

Ik, sceptisch: “Hmmm”

Ik: “Mijn naam is de Bok, we zijn familie de Bok. Weet u wat? We komen hier niet meer. Veel te ingewikkeld. We gaan gewoon met het vliegtuig naar Gran Canaria en naar de groenteboer, waar ze bananen verkopen”

Ik: “We wurmen ons wel ergens door, dwars door de tourniquettes”

We zagen er een open en snel er langs gefloept.

N.b.

Mijn irritatie richting de Praatpaaldame heb ik deels uitvergroot vanwege mijn verstandelijke onbegrip voor het ondoorzichtige systeem van OV en NS. Je zou maar een buitenlandse toerist zijn.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s