Excuses aan veel Bakfietsmoeders


“Bakfietsmoeders bestaan niet (meer)”

Voor mij was de in Zeist veel voorkomende “bakfietsmoeder” de spreekwoordelijke personificatie van veel wat in mijn ogen fout is. Het modern progressieve gezin dat stemt op Groen Links en soms D66 of PvdA (op zich nog niets mis mee), dat woont met aftrekbare hypotheekrente in een jaren ‘30 koopwoning in een gewilde buurt. De kinderen worden naar een Jenaplan of Montessorischool gereden. “Een witte school!” werp ik dan tegen. De reactie van de bakfietsouders “Nee, wij kiezen bewust voor dit speciale onderwijssysteem”.

Ja dank je de koekkoek denk en zeg (soms) ik dan. Wel pleiten voor een “inclusieve samenleving”, voor opname van veel vluchtelingen maar daarnaast heel bewust in de eigen witte niet toegankelijke enclave leven. En wat het ergst is. Zie je een bakfietsvader, dan moet die zonodig met blote tenen in leren sandalen…..

Het gaat zelfs zover dat ik op de verkiezingsavond, met maar 1 biertje op, als PvdA man enkele echte VVD ers aanklampte. “Ik houd van jullie, heerlijke doorzichtige vet foute liberalen, you see what you get. Beter dan die progressieve neppers, die verheven politiek correcte standpunten hebben en opdringen, maar ondertussen”.

Ook in “mijn” Brugakker zie ik ze rond 08.15 uur vertrekken, bruine gevaartes, achter elkaar dezelfde richting op, bijna gelijkend aan een kudde Gnoes. En niet naar de nabije De Sluijs, de Griffel of De Koppel, nee verderweg met zijn allen.

Ik tweette enkele maanden geleden.

“Ooit een bakfietsmoeder gezien, die in een sociale huurwoning woont?”

“Ze bestaan echt, progressieve bakfietsouders die voor een inclusieve samenleving zijn maar hun kinderen met droge ogen naar een exclusieve witte school sturen.

“Dat er mensen zijn die tegen zwarte Piet zijn en dan hun kind naar een witte school sturen….”

Maar klopt mijn beeld nog wel? Het begint vorig jaar al met mijn buren. Een sociaal, rustig en nogal Kerkelijk gezin met drie kinderen en opeens met een bakfiets. Het bracht de eerste verwarring. Wat zie ik de laatste weken verder?

Naast het gemeentehuis zie ik een vrouw uit haar sociale huurwoning komen en de bakfiets uit de schuur pakken.

Op straat fietst ik achter iemand met bakfiets en kinderen, die er nogal heel erg volks uitziet, Tokkie achtig zelfs.

Een moeder met Migratie Achtergrond en hoofddoek met maar liefst 5 kleine kinderen in de bakfiets.

Vandaag op de markt zie ik twee bakfietsvaders met schoenen en sokken aan.

De in het begin neergezette spreekwoordelijke en bij mij uitslag opwekkende bakfietsmoeder bestaat dus eigenlijk niet meer. Ik moet omschakelen. Was ik in mijn eerdere uitingen niet te beledigend? Is een bakfiets anno 2018 niet gewoon een handig vervoermiddel voor alle rangen en standen?

Aan alle “andere” bakfietsmoeders, de Christelijken, de Tokkies, de huurders, de vaders met schoenen aan en de Moeders met migratieachtergrond biedt ik oprecht excuses aan. Indien ik met eerdere uitingen op sociale media u onrecht heb aangedaan, dan spijt me dat zeer.

Advertenties

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s