“Hevig verlangen naar het WANDA stadion in Madrid”


“Hevig verlangen naar het WANDA stadion in Madrid”

Tot voor een jaar speelde Atletico Madrid in het Estadio Vicente Calderon. Net ten zuiden van het centrum van Madrid aan de oever van de rivier Manzanares. Een rauwe buurt, passend bij de harde speelstijl. Ik was er ooit in 1996 bij de wedstrijd tegen Betis Sevilla.

Het imposante nieuwe WANDA stadion is nu al bijna een jaar klaar. “WANDA Metropolitano”. De gemeente heeft ook grote betrokkenheid gehad. Ik zag het vorig jaar maart liggen, net ten zuiden van het vliegveld Barajas.

Ik ben soms een naieve romanticus, qua voetbalstadions dan (anders gaat mijn echtgenote Lucia de Spirt direct in de ontkenningsmodus). Ik ging ervan uit dat de naam zorgvuldig is gekozen. Misschien is Wanda wel de naam van de overleden vrouw van een ex ere voorzitter. Misschien is het een samentrekking van iets. Misschien is de naam gekozen op het uiterlijk van het stadion, te weten groot en rond. Misschien is het de voornaam van een Madrileense wethouder, die dit alles financieel door grondruil mogelijk heeft gemaakt.

Een Wanda is ook groot en rond. Ik denk aan Linda’s , aan Amanda’s, aan Wendy’s. Aan Wendy van Wanten. Aan een koe- of amandel ogige vrouw van 45. Groot, als een Duitse nieuwslezeres, maar zeker niet dik. Bruine ogen, volle boezem. Lief vooral, naief ook, maar zeker niet dom. In bed is ze “overwhelming” maar zonder op enige manier overheersend, dominant of initiatiefrijk te zijn.

Ik wil naar Madrid, naar het Wanda stadion en wel direct!

Totdat ik net een Voetbal International van eind juni las.

“Wanda” blijkt een groot en wat agressief opererende Chinese multinational in entertainment en vastgoed.

Tja, eigenlijk is de ballon nu direct doorgeprikt. Hoef niet meer zonodig naar Madrid……

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s