Wat nu op zaterdagavond 19.00 uur?


Een ideale invulling voor het begin van menige zaterdagavond had ik. Rond 18.15 uur eten. 18.45 uur afruimen en rond 19.00 uur naar een volleybalwedstrijd van Pelster Cito Heren 1 in de De Koppeling. Ik ontdekte het pas een jaar of anderhalf geleden door mij dochter Rozanne die speelt bij Cito in de meisjes C2. Ze was vorig jaar ballenmeisje.

Het is 300 meter fietsen en ik zit midden in de Topsport. Want Cito Pelster heren 1 speelt Volleybal in de Top Divisie. Het een na hoogste niveau in Nederland. Strakke regels van de Nevobo, goede scheidsrechters, verplichte ballenmeisjes en -jongens. Vaak ook een volle zaal met veel lawaai, de enthousiaste “stadionspeaker” en discjockey Arjen Hoekstra en tussen de 60 en 150 man. Er zitten hele en halve bekenden en na verloop van tijd ga je de spelers en hun spelstijl en maniertjes kennen. Ik verheugde me op het nieuwe seizoen.

Volleybal kent in een wedstrijd veel omslagpunten. Veel meer dan bij voetbal of korfbal, dat ik 35 jaar deed. Je moet drie sets winnen en lukt dat niet dan volgt de vierde of vijfde set. Bij 1-0 in sets en 22-19 in de tweede set zindert het. Bij de 23-19 is de set al bijna binnen. Bij de 22-20 raakt de voorliggende partij onzeker en ruikt de ander bloed. Zo zijn er bij min of meer gelijkwaardige tegenstanders) elke wedsrijd tientallen van dit soort momenten. Thuis zei ik “Kan zijn dat ik om 20.15 uur. thuis ben bij een snelle drie setter, maar het kan ook 21.30 uur worden”

50D0F5E4-2D55-4C1A-84E1-51C65716C645

 

De laatste jaren was er voor Cito de plek tussen middenmoot en degradatiezone. Altijd spanning en sensatie. Daar houd ik van zolang ik er maar geen onderdeel van ben.

Maar nu….is het gestopt. Te weinig spelers voor de deadline van de Nevobo van 1 september. Er is hard aan getrokken, maar het is niet gelukt. Er zijn in deze regio gewoon te weinig goede volleyballers. Ook andere verenigingen lopen er tegenaan. Enkele stapjes lager nu, terug naar de Tweede Divisie met grotendeels andere spelers, waaronder die van Cito 2. Jammer.

 

En wat moet ik nu op zaterdag om 19.00 uur? Bundesliga kijken dan maar. Of AH Bonusfolders lezen en die van de Deen, die om die tijd komen. In ieder geval niet naar die populaire schreeuwerige flutshows kijken als “Dancing the stars” of “Heel Holland doet dance dance”. etc.

Misschien af en toe een kort weekenddutje op zaterdag om 19.00 uur om het weekend doormidden te zagen. Mooi zaagmoment, zaterdagavond 19.00 uur. “Lucia, meneer Zaagmans is er, naar boven, kort dutje”

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s