Alles bij elkaar ….een mancave


Mijn mancaves

Veel mannen hebben dat, een mancave. Op mijn atletiekclubje hoor ik ze er trots over praten. Mannen hebben behoefte aan rust, respect en regelvermogen. In de ruimte met een echtgenote is dat niet altijd per definitie het geval. U kent het wel….

– “de vuilniszak, gisteren al gezegd, hij is vol. tijd voor nieuwe. Hoe vaak moet ik dit soort dingen zeggen”

– “Jij ook altijd met je voetbal”

– “Zit je weer aan de chips”

– “Je gulp staat open. Je verliest steeds meer decorum”

– “Morgen gaan we naar de Ikea”

– “Je zou de kattenbakken doen….”

– “De stapel kranten….volgende keer als ik ze zie gooi ik ze weg”

Wordt dit allemaal gezegd? Nee maar zelden, maar er is altijd de kans van wel. En zelfs die kans, dat geeft de onrust.

De mancave is daarom de oplossing voor veel mannen. Een zolderkamer, een schuurtje met tv, internet en eventueel klein koelkastje. Rotzooi maar wel rust. Je bent er zelf de baas. No go zone voor de vrouw. Even gedurende een door jou te bepalen tijd geen kans op dit soort zinnen. Je beslist immers zelf hoelang je je daar opsluit.

Ik ben niet in de positie een klassieke mancave te hebben. Vroeger had ik soms de zolderkamer als het beneden heel even te erg was. Ook bij logees en drukte was ik daar soms even. Ik kwam er gisteren opeens achter dat ik eigenlijk toch wel een soort van mancave heb georganiseerd, geconstrueerd.

Buiten in de tuin.

Van april tot september zit ik er, elke avond dat het meer dan 14 graden blijft. Mijn vrouw zit er ook vaak bij, maar gaat bij 17 of 18 graden naar binnen, niet eerder. Het spectrum tussen 14 en 17 graden is mijn mancave.

De eigen TV met draadloze koptelefoon

Vrouw kijkt haar series van Netflix op de 65 inch TV. Ik heb een eigen TV. De 10 jaar oude Salora. We hebben dan haaks op elkaar staande zichtlijnen. Eerst was het de dochter Rozanne TV, nu mijn TV. Met draadloze koptelefoon uiteraard.

De berging.

Bij grote drukte vanwege logees kies ik soms voor de berging. Hier geen nachtelijke water- en toiletgeluiden. Wel een eigen koelkast en toilet heel nabij. Er past net een opklapbed.

Mijn Peugeot 107

10 jaar oud. Mijn vrouw vindt het verschrikkelijk, een brommer op wielen. Maar ik vind haar Renault Megane verschrikkelijk in de bebouwde kom. Teveel piepjes en lampjes. Net een boeing 747. Mijn 107 ligt vol met papiertjes, gesmolten chocola en andere zooi. Ik luister vaak naar de radio als ik rij, naar zenders waarvan mijn vrouw niet houdt.

Eingenlijk wel prima zo. Ik hoef geen eigen kamer.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s