Wachtende mannen.


“Wat een sufferds, die zitten onder de plak bij hun vrouw. Je ziet het aan hun gezichten. Ze staan liever op het of zitten langs de waterkant te vissen, en dan laten zich dit nu aanleunen”.

Als jongeman keek ik altijd met dedain naar de vele wachtende mannen in de winkelstraten en in winkelcentra. Zo zou ik nooit worden. En nu ben ik er zelf een, een “wachtende man” van volgend jaar 61. Tragisch? Valt mee, ik vermaak me omdat er in mijn hoofd doorgaans van alles plaatsvindt, zonder al te negatieve inhoud. “Wachten” ik ben daar gewoon goed in. Al moet ik er twee uur zitten. Maar ik moet wel in de wachtstand staan. Vaak “wil ik door” zoals bij de kassa van de AH. Dan is 10 seconden onnodig wachten mij al teveel.

Ik mopper vaak over het ontbreken van bankjes voor “wachtende mannen” in de winkelcentra. Waar dat in andere landen, zoals Spanje en Italië vaak goed geregeld is, is dit in Zeist en Nederland in het algemeen minder. Verkeerde zuinigheid? Calvinistische Lijd Cultuur?

Maar wat zie ik nu? Schuin voor de H&M in Zeist zijn bankjes verrezen en wel van die bankjes die meer een stoel zijn. Voldoende ruimte en met minder kans om tegen elkaar aan te gaan schuren. Eindelijk!

Ze zijn nodig. Het maakt het op zaterdag winkelen voor mannen zoveel leuker. Vrouw kan rustig shoppen (in mijn geval vaak met dochter erbij) en man kan in alle rust zitten, mensen kijken, soms krantje erbij en met de Iphone spelen. Zo ben ik ook op de foto gezet. In eerste instantie zeer ontspannen maar op enig moment komt er toch wat ongeduld “Het duurt nu wel heel lang, ik wil zo ook nog even naar voetballen bij Jonathan of FZO, waar blijven ze nou?!”.

Thuisblijven is niet altijd een optie. OK het kan, maar op enig moment krijg je dat toch op je brood. “Juist in het weekend moeten we leuke dingen samen doen, door de week ga je ook al je eigen gang”. Het is wellicht al weer lang geleden, dat ze dit uitsprak, maar die zin blijft maar als een repeterend phantoom door mijn hoofd zoemen.

Gelukkig zijn er nu de bankjes. Met die bankjes blijven die “leuke dingen” voor mij gelukkig ook nog een beetje leuk. Bedankt gemeente Zeist!

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s