Wachten op zomerbanden


En toen, na 17 minuten was het opeens afgelopen. Daar ligt mijn sleutel voor me “Uw auto is klaar, meneer”. De ook wachtende blonde dame in zwart wit geruit voorjaarsjasje ziet mijn verbale (ik kermde bijkans) en non verbale teleurstelling “Maar meneer dan blijft u toch nog even zitten”.

Ik heb het al twee weken in de agenda staan “Banden wisselen bij Verkade” tegenwoordig Profile Zeist Verkade. En toen ik binnenkwam zei ik nog tegen de dochter van de baas “heerlijk, mijn hoogtepunt van het jaar, 45 minuten helemaal niets hoeven”

Ik heb hele goede herinneringen aan het wisselen van de winter/zomerbanden. Vooral op de nieuwe locatie aan de Dijnselburgerlaan. Ruim, warm, kleurig. Gratis koffie, kranten en mooie kuipstoeltjes. De zaak was 2 jaar geleden niet voor niets onderneming van het jaar in Zeist. Twee jaar geleden liet ik mezelf tussen 3 andere wachtenden zelfs in slaap vallen, zo voel ik me er thuis.

Wachten, ik kan heel goed wachten. Zeker bij het banden wisselen. Wachten bij de tandarts is minder net als bij de dokter of voor het begin van een nare vergadering of crematie. Wachten hier op zomerbanden betekent geen stress, geen telefoon, geen mail, geen opdrachten, geen vragen, geen kleine huishoudelijke taken.

De afwegingen zijn simpel en overzienbaar. De bladzijde van de krant omslaan en dan een slok koffie? Of eerst de koffie en dan een bladzijde van de krant omslaan? Ondertussen luister ik naar een altijd wel aanwezige telefonerende manager uit de marktsector (gelet op taal en 70.000€ plus auto). “De tft targets zijn niet excecutable, geeft het svp door aan sales. Maandag ben ik er weer en dan spreken we over de spreadsheets”. Altijd ben ik weer blij dat ik geen Audi A7 hoef te hebben en neem ik nog een laatste slok koffie.

Ik ben nog 15 minuten gebleven. Medio november 2019, dan ben ik er weer.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s