Theaterstress


Avondje FIGI

Het begint al bij het afrekenen van Het Theatermenu. “Alleen Pinnen” lees ik. Oei. Ik zeg tegen de kassadame “Ik zal u iets vertellen, mijn vrouw is voor haar werk op congres in Wenen en nu, ik bedoel….dit hier naast mij is mijn vriendin, ik wil contant betalen, want anders….” Mijn vrouw haalt me uit de droom. “Weer die rare fratsen, betaal nu maar gewoon met de pin”

In de pauze van de voorstelling loopt mijn vrouw om 21.30 uur rustig de grote foyer in. Ik niet, ik flip. Teveel inpulsen. “Gratis hapje en drankje” las ik op de reservering. He daar bekenden, zijn dat niet de schuin overburen? Ik spreek ze normaal nooit….maar ik wil ze in deze constellatie direct aanklampen. Ik ben al weer verder, snel naar de uitgifte balie voor de witte wijn, het is druk daar. Mijn echtgenote volgt me verbaasd. En waar zijn dan die hapjes? Mijn vrouw wil echter naar buiten met haar E sigaret. Prima, maar ik voel na een minuut een sterke drang weer naar binnen te gaan. Ik word ongeduldig want ik weet immers dat ik ook nog naar even het toilet moet. Binnen zie ik een jonge uitzendkracht met een schaal. Ik pak iets van de schaal. Ik weet niet meer of het een bitterbal of een kaasstengel is (“bladerdeeghapjes” zegt mijn echtgenote net). Nu snel naar het toilet. Ik heb daarna nog dorst en pak snel een glas jus van een tableau. Zouden er nog meer hapjes zijn? De mensen gaan weer de zaal in, wij ook…

Vorig jaar voor het eerst zocht mijn echtgenote een abonnement uit. Vier voorstellingen. Twee keer zij met een vriendin (Jim en iets Iers) en twee keer met mij (Brigitte Kaandorp en Ellen ten Damme).

Het beviel goed. Nu kijken we naar de nieuwe Theatergids Uit in Zeist. Jan Beuving spreekt me wel aan. Ik zie deze caberetier weleens bij FZO. Hij trekt alleen maar volle zalen in heel Nederland en hij blijkt gewoon tussen ons te wonen, ergens in Zeist west. Tineke Schouten. Energie en simpele maar heel authentieke humor. VOF de Kunst wellicht? Wim Daniels, Huub Stapel, Plien en Bianca. Cultuur in Zeist. Door inzet van de cultuurman Gerard Bunnik gebeurt er veel in Zeist qua cultuur.

En niet alleen is er te boeken in Figi, ook in het Beauforthuis, De Peppel, Torenaantheater etc. En kijk eens. Ik lees net dat Danny Vera op 15 augustus in het Slottuintheater komt met zijn prachtige Euro Songfestival waardige “Rollercoaster”. Maar dat loopt dan weer via Tivoli/Vredenburg Utrecht.

Maar daar allemaal geen gratis hapje en drankje geloof ik. Al geeft dat ook wel weer rust.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s