Voor de Wind?


Wat vind jij er nu van?

Die vraag hoor ik regelmatig van mijn volgers op de Facebook groep Zeist. Het gaat dan over allerlei contraversiele onderwerpen in Zeist. Over het verkeer, de stoplichten, het Centrum, de hondenclub, de FvD. Nu ook over dit kunstwerk. “Schrijf je er in je Zondagblog over?;” vraagt men dan. Nee, meestal niet. Ik houd me als Zeister gemeenteambtenaar doorgaans in. Ik ga mijn bazen niet voor de voeten lopen als het niet strikt vanuit ethische reden nodig is. Trouwens, vaak vind ik ook helemaal niets van iets.

Maar dit, dit is een kunstwerk “Voor de Wind” van Gabriel Lester en dat mag controversieel zijn. En ik mag er als inwoner wat van vinden. Het roept bij mij veel beelden en associaties op. Te veel om op te schrijven.

“VOOR DE WIND (?)”

Het gaat Zeist voor de wind. Zeist is nog steeds een financieel walhalla met lage OZB. Stabiel politiek klimaat. En velen gaat het goed. Wachtlijsten bij de hockeyclubs en bijzonder neutraal onderwijs. Veel scholen voor Hoger Voortgezet onderwijs. Rust, ruimte en ongekend veel groen. Maar er is ook armoe en eenzaamheid. De verschillen per buurt zijn groot in Zeist. Is Zeist van “Het goede leven” of van “een goed leven voor allen”. Je gaat allemaal naar de basisschol. De een buigt later de goede kant op de ander buigt naar de mindere. Zo mooi is dit verbeeld door dit kunstwerk.

WIM T. SCHIPPERS

Wat stelt dit nu voor, het is niets. Een kind kan zoiets maken. Waarom hier veel geld aan geven? Of is het stiekem toch kunst….Het is de verheerlijking van theoretische en praktische slapte, van waarachtige oninteressantie, van saaiheid en verwarring en juist dat is kunst als affront tegen de heersende kunstelite. Deze stroming van begin jaren ‘60 heet “a-dynamische kunst” met als belangrijke exponent Wim T. Schippers.

“KOM MAAR OP”

Alsof het kunstwerk tegen de op Facebook groep Zeist aanwezige mopperaars fier en rechtopstaand een boodschap heeft

“Zeg jullie met jullie lekkere meningen die vaak met een half of niet gevuld profiel niet verder komen dan reacties als:

⁃ Van onze centen, die opvreters op het gemeentehuis, je kan ook niet anders verwachten.

⁃ Stelletje amateurs, leuk nieuwe fietspaden, maar waarom weer niet 20 meter van mijn huis want daar zit een bobbel.

⁃ En dat quasi kunstwerk, wat lelijk, wie heeft dat nu verzonnen.

Antwoord van het kunstwerk:

“Dat kunstwerk ben ik. Wen er maar aan, ik ben wie ik ben en ga niet meer weg. Doe het er maar mee en laat je fantasie werken, als je die hebt.

“OLIFANTJE IN DE STAD”

Olifantje in de stad, Ik vind jou een lieve schat.

Tussen de middag gaan we eten, Een patatje wil je weten.

Olifantje in de stad,Wat ben jij een lieve schat

Even zitten op je slurf. Denk je wel dat ik het durf?

Ik hou het voor mezelf op de laatste. Ik moet bij het zien van dit steeds aan iets Olifantachtigs denken, vooral als je het zijwaarts benadert vanaf Nazar.

Olifant, niets mis mee toch? Dat vind ik er dus van.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s