Mail lezen in de Vakantie?


Over de De Wet van Minimalisatie van ellende. De WVMVE.

“Dat Je dat doet! Je mail lezen in de vakantie en ook nog eens beantwoorden”

Dat hoor ik vaak. Toch doe ik het en niet zonder reden. Ik pas graag de “Wet van Minimalisatie van ellende” toe. Natuurlijk beantwoord ik niet alle mail. Ik doe het als ik zie dat de mail naar (ook) een ander moet. Ik stel collega’s gerust, “ik pak het volgende week wel op” om te voorkomen dat ze er zelf uren mee bezig zijn en/of met allerlei verbetervoorstellen komen ten aanzien van een werkproces, waar ik uiteindelijk dan zelf weer het meeste last van heb.

Het doorgeven van een boekingsnummer. Het akkoord geven op een niet al te ingewikkelde opdracht, waar een externe op wacht. Het kort melden hoe een vraagstuk in het proces staat. Ook Heel soms zijn mijn hersens zo lucide en vrij dat ik in staat ben een beschouwing te geven op een moeilijk werkgerelateerd probleem.

Er zijn immers zoveel momenten dat ik mijn Ipad in de hand heb en even niets anders te doen heb. Krant uit, Wordfeud klaar, Google maps gekeken, Teletekst gezien, vrouw onder de douche, dochter op Ipad/Netflix etc. Misschien 4 keer 5 minuten op een dag.

Want wat als ik dit allemaal niet doe? Dan bezorg ik mezelf op maandag en dinsdag veel drukte en stress en dat wil je niet na een vakantie. De werkmail ietwat bijhouden in de vakantie (op zelf gekozen tijden) zorgt in mijn geval voor een “leedtoevoeging” van hooguit 2% per dag (in totaal 16% over 8 dagen). Het niet beantwoorden zorgt voor een leedtoevoeging van 30% op maandag en 20 % op dinsdag na terugkomst.

De Wet werkt dus (voor mij) !

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s