Lijn 74 Zeist – Londen (IC & Eurostar)


Vanuit ons huis in Brugakker gaan we maandag om 12.30 uur met de koffers over straat naar de bushalte van lijn 74. Onze reizen gaan doorgaans met de auto en dan soms via een ver weggelegen vliegveld als Zaventem, Charleroi of Weeze. Het voelt nu best apart, als een bijzonder avontuur. Een avontuur, nog groter dan mijn reis met lijn 74 van Zeist naar Vianen in oktober. Familie de Bok op stedenreis naar Londen. De bussen zijn er niet echt op berekend, een gezin met grote koffer, twee kleine en 2 rugzakken.

We komen na in- en uitstappen, roltrap op en -af uiteindelijk aan in Rotterdam Centraal maar wat nu? Met onze hele kofferzooi toch eerst maar uitchecken, anders kost het veel geld. Door de poortjes naar buiten en weer terug met onze uitgeprinte IC en Eurostar papieren om te scannen. Uiterst onhandig en vermoeiend. Komen we bij het IC en Eurostar perron Staat er “Reizigers met internationale trein kunnen hier uitchecken”. Tja, weten wij veel.

Als het aan mij zou liggen, dan liever eigenlijk geen Londen. Koud, nat, duur, Brexit, raar eten. En veel te lang reizen voor een klein stukje. Maar vooral dochter wilde graag. Ze denkt eraan Engels te gaan studeren. Ook de in mijn ogen volstrekte malloot Boris Johnson houdt me tegen. In ieder geval in Londen lijkt er ondanks genoemde malloot, genoeg veerkracht/dynamiek om de stad op niveau te houden. Op het platteland en suburbs weet ik het nog niet. Soort van “eigen gekozen verelendung”. De vraag is of je moet zeggen “Net goed stomme oude kiezers” of dat je vanuit Christelijk perspectief erbarmen moet hebben met het volk. Mogelijk is het in de Noordelijker armere streken zo erg dat al het andere als beter wordt gevoeld. En Labour is een matig alternatief in GB. Ik ben er nog niet uit.

De vakantie zelf? Boven verwachting positief, Londen. We hadden een Airnb appartement in een prettig buurtje West Brompton, een soort niemansland tussen het sjieke Chelsea en South Kensington en het wat rauwere Fulham. Perfect passend bij mijn persoonlijkheid, spelend tussen de linies en niet verbonden aan een specifieke groep, de elite of het volk. De rest kunnen jullie verder op mijn persoonlijke pagina lezen.

En terug? De hele week scan ik al de site “Windfinder”. Er is immers elk weekend storm, volgend weekend 7/8 maart weer, voor de vijfde keer. Spelen we dan toch een rol in een bizarre soap voor andere kijkers in het heelal? Ik weet al dagen dat er zaterdagmiddag veel wind komt en ik vrees de Moerdijkbrug. inderdaad om 13.00 uur staan we in Brussel 75 minuten stil “vanwege problemen verder op de route”. Niemand heeft het over wind. Ik waarschuw de medereizigers “het is de wind”. Uiteindelijk geven de meisjes van Eurostar het toe “Het is de wind”. Met 80 kmu gaat de Eurostar over de Moerdijkbrug.

Ik verlang naar lijn 74, naar Zeist, de nieuwe AH, de kranten, de grote 65 inch TV. Zover is het nog niet. We zijn op Rotterdam Centraal, maar wat nu? Eerst mijn 60 plus “gratis reis” verzilveren via het voor 60 plussers erg ingewikkelde “bestelling ophalen”. Ook voor de dames samenreiskorting regelen. Maar er zijn op het station helemaal geen zichtbare NS ticketautomaten. Weer 300 meter lopen met de kofferzooi. En weer uitchecken met Eurostar papieren en weer inchecken. Net op tijd springen we de Intercicy naar Utrecht in.

Lijn 74 is in zicht. We stappen later in Zeist bij De Clomp in het schemer uit. Er is daar over 20 meter geen normaal voetpad. Ik weet dat al langer. Maar met koffers heb je er echt last van. Toch eens bij de gemeente melden.

We zijn nu even klimaatneutraal geweest. Op latere leeftijd geven we het goede voorbeeld. In de ogen van onze bijna 15 jarige dochter zijn we nu goede “Boomers”. Wat een opoffering voor het klimaat. Trots lopen we de straat in. We hopen op applaus. Op gordijnen die opengaan, buurtbewoners die de duim omhoog steken. Niets. Thuis zijn er de poezen. Lief, maar me aankijken of enige notie van me nemen doen ze niet.

Over renescheffer

Twitteraar, blogger, Italie, Spanje, Vitesse, FC Wageningen, columnist, Vkblog. Zeister Magazine, Male model, PvdA, voetbal, reizen, ambtenaar, eten, politiek, Zeist.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s